Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Rulada de curcan cu busuioc

Rulouri din piept de curcan aromate cu busuioc

La mine in bucatarie trebuie sa fie musai cate o tufa de… ceva. Busuioc, rozmarin sau oregano…nu conteaza, verde sa fie 😉 Dar mai zilele trecute busuiocul meu a inceput sa dea semne de oboseala. Ar fi fost pacat de el asa ca am facut niste unt aromat. Si de aici pana la rulada de curcan cu busuioc n-a mai fost decat un pas catre un pranz delicios 😉

Rulou de curcan aromat

Ingrediente

  • piept de curcan
  • Pentru untul aromat:
  • 100 g unt
  • sare si piper
  • coaja de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • busuioc verde

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc:

Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza.

  • Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate

Unt aromat

Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt putin mai groase le bati putin cu ciocanul de snitele.

Ungi bine, in strat generos, fiecare felie cu unt aromat, apoi rulezi cat mai strans. Inveleste ruloul in folie alimentara, legi la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica ;) Legi si capatul celalalt cu nod. Pune folie de aluminiu peste cea alimentara (doua straturi ar fi chiar indicat) si pune la fiert pentru 15 minute intr-o cratita in care ai pus multa apa.

Scoate rulourile pe un platou si lasa-le putin sa se racoreasca, atat cat sa le poti manevra, sa nu te arzi la degete. Pune-le apoi intr-o tigaie cu tot cu untul topit scurs din ele si pune la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Preparare rulada de curcan cu busuioc

Dupa ce s-au racorit putin le poti felia.

Pofta buna! 😉

Rulouri din piept de curcan aromate cu busuioc

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Arata foarte bine, sper sa-mi iasa la fel

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]