La mine in bucatarie trebuie sa fie musai cate o tufa de… ceva. Busuioc, rozmarin sau oregano…nu conteaza, verde sa fie 😉 Dar mai zilele trecute busuiocul meu a inceput sa dea semne de oboseala. Ar fi fost pacat de el asa ca am facut niste unt aromat. Si de aici pana la rulada de curcan cu busuioc n-a mai fost decat un pas catre un pranz delicios 😉
Ingrediente
- piept de curcan
- Pentru untul aromat:
- 100 g unt
- sare si piper
- coaja de lamaie
- fulgi de ardei iute
- busuioc verde
Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc:
Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza.
- Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate
Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt putin mai groase le bati putin cu ciocanul de snitele.
Ungi bine, in strat generos, fiecare felie cu unt aromat, apoi rulezi cat mai strans. Inveleste ruloul in folie alimentara, legi la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica Legi si capatul celalalt cu nod. Pune folie de aluminiu peste cea alimentara (doua straturi ar fi chiar indicat) si pune la fiert pentru 15 minute intr-o cratita in care ai pus multa apa.
Scoate rulourile pe un platou si lasa-le putin sa se racoreasca, atat cat sa le poti manevra, sa nu te arzi la degete. Pune-le apoi intr-o tigaie cu tot cu untul topit scurs din ele si pune la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Dupa ce s-au racorit putin le poti felia.
Pofta buna! 😉
1 comentariu
Arata foarte bine, sper sa-mi iasa la fel