Baietii mei sunt mari amatori de placinte cu branza. De obicei le fac placinta cu aluat de cozonac, dar acum am folosit foi de placinta din comert si asta pentru ca masina de paine, ajutorul meu de nadejde la framantat aluaturi, s-a stricat. Asta e o mare tragedie, ca sa zic asa, dar asta nu inseamna ca nu putem improviza 😉 Placinta cu branza si portocale pe care v-am adus-o azi este una extrem de simplu de facut, gustoasa si aromata. Va spun sincer ca si eu am dat gata cateva bucati, desi placinta cu branza nu e pe lista deserturilor mele preferate 😀
INGREDIENTE
- Pentru o tava 25/18 cm:
- 6 foi de placinta
- 500 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 2 oua (poti pune si 3)
- 1-2 linguri smantana (in functie de cat de uscata este branza)
- 1 lingura coaja rasa de portocala
- Pentru sirop:
- 100 ml suc de portocale proaspat stors
- 1 lingura zahar (sau mai mult, in functie de cat preferati de dulce si de cat de dulci sunt portocalele)
- In plus:
- ulei pentru uns foile de placinta
Mod de preparare Placinta cu branza si portocale:
Intr-un castron mixeaza cu blenderul vertical branza cu ouale, zaharul, smantana si coaja de portocala.
Taie foile de placinta in doua. Vom avea 12 foi de placinta mici, pe care le vom unge cu ulei pe fiecare in parte.
Aseaza in tava 4 foi de placinta si jumatate din cantitatea de branza. Urmeaza apoi alte 4 foi de placinta, restul de branza si acopera cu restul de foi.
Pune tava in cuptorul preincalzit pana placinta se rumeneste usor.
Intre timp amesteca sucul de portocale cu zahar si pune-l la fiert. Lasa-l sa dea cateva clocote apoi da deoparte.
Scoate tava din cuptor, taie placinta in patrate potrivite ca marime, toarna siropul cald si da tava din nou la cuptor pana siropul este absorbit (n-ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute)
Calda sau rece e la fel de buna 😉
Pofta buna!
10 comentarii
Ce apetisanta este!
Imi pare rau de masina de framantat, cred ca toate au durata de viata mica, am multe cunostinte carora li s-a stricat. Eu … o mai menajez pe a mea :)))
:)))) Eu am cam chinuit-o pe a mea… Oare de asta m-a lasat?
Multumesc Laurici! >:D<
Uite ca la combinatia asta nu m-am gandit!! Demential arata!
Pup cu drag
multumesc Simona! >:D<
Si mie imi plac tare mult placintele cu branza, cu sau fara foietaj. Sper ca ma servesti si pe mine cu o portie 🙂 te pup!
Se poate folosi riccota în loc de brânză de vaci?
Multumesc.
N-am facut niciodata cu ricotta, dar cred ca merge. N-are ce sa fie rau 😉
Foarte simpla reteta si foarte bine descrisa. Multumesc. Am adaugat stafide coaja de lamaie in crema.
ma bucur ca ti-a placut 😉
mie mi s-a absorbit repede sucul de portocale. De ce ar trebui sa las mai mult, ca se va inflori din nou ultima foaie de placinta.Am adaugat si stafide in branza. Astept sa vad cum va fi.