Reteta Rulada aperitiv cu crema de branza
Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este ca se murdaresc cam multe vase, dar in rest numai de bine 😀 Este delicioasa, perfecta pentru o masa festiva si in plus, umplutura se poate adapta dupa bunul plac.
Stiu, reteta este veche de-acu 🙂 dar cu siguranta va va fi de folos la orice alta masa festiva 😉
INGREDIENTE
- Ingrediente Blat:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 3 linguri smantana (fermentata, 25% grasimi)
- 6 linguri ulei
- 1 pliculet praf copt
- 4 linguri cascaval ras
- 2 pumni spanac proaspat
- 1 ardei gras rosu
- Umplutura:
- 250-300 g branza de vaci
- 1 lingura smantana
- ardei rosu taiat cubulete
- marar verde
Mod de preparare Rulada aperitiv cu crema de branza:
Mai intai, am oparit spanacul. L-am pus la scurs intr-o sita, apoi l-am pasat cu blenderul vertical. Am pasat apoi si ardeiul, pana am obtinut o pasta.
Blat de rulada:
Albusurile se separa de galbenusuri intr-un bol, iar galbenusurile se pun separat, cate 2, in boluri separate.
In fiecare bol cu galbenusuri urmeaza sa puneti apoi:
- 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1/3 din praful de copt, 1 lingura smantana si cascavalul ras
- 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1/3 din praful de copt, 1 lingura smantana si spanacul pasat
- 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1/3 din praful de copt, 1 lingura de smantana si ardeiul pasat
Se omogenizeaza bine toate compozitiile din cele 3 boluri. Se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin o spuma tare. Se impart apoi in mod egal in cele 3 boluri. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Pentru a pune mai usor compozitia in tava am pus toate cele 3 compozitii in cate un posh. Puteti folosi si o punga mai groasa, careia ii veti taia un colt.
In tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt se pune compozitia pentru rulada aperitiv alternand culorile.
Se introduce tava in cuptor la foc mediu (la 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) si se coace timp de 15-20 minute, pana blatul galben usor rumenit.
Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se ruleaza cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit.
Umplutura pentru Rulada aperitiv:
Intre timp se pregateste umplutura mixand branza de vaci cu smantana, sare dupa gust si cateva fire de marar verde.
Cand blatul pentru rulada aperitiv s-a racit se desface si se scoate cu atentie hartia de copt.
Crema de branza se intinde in strat uniform peste blat, apoi se presara cateva cubulete de ardei. Se ruleaza cat mai strans posibil, avand grija sa nu iasa crema. Invelim rulada in folie alimentara, pe care o strangem bine la capete si o legam cu nod. Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
2 comentarii
Arată foarte, foarte bine!
multumesc frumos, gropita draga 🙂