Aperitive / Retete culinare

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Reteta Rulada aperitiv cu crema de branza

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri smantana (fermentata, 25% grasimi)
  • 6 linguri ulei
  • 1 pliculet praf copt
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 pumni spanac proaspat
  • 1 ardei gras rosu
  • Umplutura:
  • 250-300 g branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • ardei rosu taiat cubulete
  • marar verde
loading...

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este ca se murdaresc cam multe vase, dar in rest numai de bine 😀 Este delicioasa, perfecta pentru o masa festiva si in plus, umplutura se poate adapta dupa bunul plac.

Stiu, reteta este veche de-acu 🙂 dar cu siguranta va va fi de folos la orice alta masa festiva 😉

Mod de preparare Rulada aperitiv cu crema de branza:

Mai intai, am oparit spanacul. L-am pus la scurs intr-o sita, apoi l-am pasat cu blenderul vertical. Am pasat apoi si ardeiul, pana am obtinut o pasta.

Blat de rulada:

Albusurile se separa de galbenusuri intr-un bol, iar galbenusurile se pun separat, cate 2, in boluri separate.

In fiecare bol cu galbenusuri urmeaza sa puneti apoi:

  1. 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1/3 din praful de copt, 1 lingura smantana si cascavalul ras
  2. 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1/3 din praful de copt, 1 lingura smantana si spanacul pasat
  3. 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1/3 din praful de copt, 1 lingura de smantana si ardeiul pasat

Se omogenizeaza bine toate compozitiile din cele 3 boluri. Se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin o spuma tare. Se impart apoi in mod egal in cele 3 boluri. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Pentru a pune mai usor compozitia in tava am pus toate cele 3 compozitii in cate un posh. Puteti folosi si o punga mai groasa, careia ii veti taia un colt.

In tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt   se pune compozitia pentru rulada aperitiv alternand culorile.

Se introduce tava in cuptor la foc mediu (la 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) si se coace timp de 15-20 minute, pana blatul galben usor rumenit.

Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se ruleaza cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit.

Umplutura pentru Rulada aperitiv:

Intre timp se pregateste umplutura mixand  branza de vaci cu smantana, sare dupa gust si cateva fire de marar verde.

Cand blatul pentru rulada aperitiv s-a racit se desface si se scoate cu atentie hartia de copt.

Crema de branza se intinde in strat uniform peste blat, apoi se presara cateva cubulete de ardei. Se ruleaza cat mai strans posibil, avand grija sa nu iasa crema. Invelim rulada in folie alimentara, pe care o strangem bine la capete si o legam cu nod. Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica 😉 Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Mena29 says:

    Arată foarte, foarte bine!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]