Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Miha
363 vizualizări
Cobbler cu capsuni

Reteta Cobbler cu capsuni

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 50 unt topit
  • 1 ou
  • 130 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • capsuni, cat sa acopere fundul vasului
  • unt pentru unt vasul

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉

Mod de preparare Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate, in altul ingredientele umede. Amestecand cu telul se
omogenizeaza bine cele doua compozitii.

Intr-un vas de yena (16 cm diametru) bine uns cu unt se pun capsunile in strat uniform, apoi se toarna deasupra compozitia pentru blat.

  • eu am folosit capsuni congelate, dar se pot folosi si proaspete
  • capsunile le puteti inlocui cu orice alte fructe aveti si va plac: afine, zmeura, caise, piersici…
  • in reteta clasica fructele se pun deasupra compozitiei pentru blat, eu am inversat pentru ca atunci cand rastorn prajitura din vas sa aiba un aspect placut

Se acopera vasul cu hartie de copt, pentru ca aburii formati in timpul prepararii sa nu se scurga în interior. In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune punem 1 cana cu apa si asezam gratarul din dotarea aparatului. Asezam vasul cu compozitia pentru cobbler cu capsuni. Inchidem capacul si il rotim în pozitia INCHIS. Inchidem si supapa de presiune. Setam programul DESERT, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute si apasam apoi tasta START/STOP.

Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP
WARM. Deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei spatule. Atentie la aburii care se degaja! Deschidem capacul
si scoatem cu grija vasul din interior.

Lasam la racit, dupa care putem savura in liniste o portie (chiar doua as putea spune 😉 ) de cobbler cu capsuni. Puneti alaturi si o portie de inghetata, promit ca n-o sa va para rau! 🙂

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Cobbler cu capsuniCobbler cu capsuni

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Mihaela 17 august 2019 - 19:25

Nu stiu ce s a întâmplat insa acest desert nu mi-a reusit deloc. Este cumva clicos, cred ca mai trebuia adaugata faina. Am respectat toti pasii dar rezultatul nu a fost deloc mulțumitor. Nu cred ca il voi repeta.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: