Rotocol cu branza

de Miha
2363 vizualizări

* Pentru aluat:

* 1 ou
* 100 g smantana
* 100 ml apa
* 1 lingurita sare
* 400 g faina


Acest tip de aluat l-am folosit si la Placintelele cu branza. Atunci am folosit un alt tip de faina si doar 350 g, acum au intrat 400. De preferat ar fi sa puneti faina treptat si vedeti daca mai trebuie sau nu, in functie de cum o „cere” aluatul.

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 2 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans. Rulourile astfel obtinute se ruleaza formand o spirala, se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

* Pentru umplutura:

* 500 g branza
* 2 oua
* 100 g zahar
* esenta de vanilie

Branza de vaci se amesteca cu zahar, esenta de vanilie si oua. Se omogenizeaza si se imparte in 2.

* In plus:

* ~ 60 g unt moale pentru uns aluatul
* 50 g smantana pentru uns rotocolul

Cele 2 rotocoale se scot de la frigider si se intind cu sucitorul pe masa usor infainata, in foaie subtire. Se unge cu crema de branza si se ruleaza strans.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cele 2 rulouri de jur imprejur, formand o spirala mai mare. Se unge cu smantana si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un platou. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Se poate face un singur rulou, fara a mai imparti aluatul in 2. Mie mi s-a parut a fi cam greu de manevrat, asa ca am preferat varianta mai usoara. 🙂

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

jose manuel 25 septembrie 2010 - 9:04

Que aspecto más delicioso tiene tu receta.

Saludos

Răspuns
Daniela 25 septembrie 2010 - 13:33

Ce bine arata !!! Vreau si eu o bucatica, ca aici nu am brinzica… of, of…

Răspuns
Bianka 25 septembrie 2010 - 13:59

Cse bunatate os so fac si eu

Răspuns
Liana10 25 septembrie 2010 - 20:34

Eu am niste telemea de oaie in frigi’…merge?

Răspuns
pansy 25 septembrie 2010 - 22:15

ce bine arata ! si pare atat de simplu !

Răspuns
Miha 26 septembrie 2010 - 11:09

Multumesc Jose Manuel! Saludos 🙂

Răspuns
Miha 26 septembrie 2010 - 11:10

Cuscra, cu drag ti-as da o placinta intreaga daca as putea! 🙂 Pupici!

Răspuns
Miha 26 septembrie 2010 - 11:11

Multumesc Bianka!
Sper sa-ti placa la fel de mult cum ne-a placut si noua.

Răspuns
Miha 26 septembrie 2010 - 11:12

Liana, merge si cu telemea, desigur. Cu putina smantana si marar…mmm…o bunatate! 🙂

Răspuns
Miha 26 septembrie 2010 - 11:12

Multumesc Pansy, draga mea!

Răspuns
camelia 26 septembrie 2010 - 15:57

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Răspuns
Petite Foury 26 septembrie 2010 - 19:07

Arata foarte bine si nici nu pare greu de realizat. Notat! O seara minunata!

Răspuns

Lasă un răspuns