Inghetata cu nuci caramelizate

de Miha
1616 vizualizări
Inghetata cu nuci caramelizate

* 150 g nuca
* 250 ml frisca lichida
* 2 galbenusuri
* 100 ml lapte
* esenta de vanilie
* 100 g zahar


Jumatate din catitatea de zahar o topim intr-un vas, pe foc mic impreuna cu o lingura de apa. Cand devine auriu se adauga nuca rupta bucati mari, se amesteca bine si se da deoparte. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se rup bucati si se macina in tocatorul cu cutit metalic.

Galbenusurile se freaca cu zaharul ramas, pana se albesc. Se desface compozitia cu laptele si se pune pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit compozitia de oua se amesteca cu nucile macinate si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da la congelator.

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

kadiavsdutzu 24 septembrie 2010 - 18:04

oh! M-ai lasat fara cuvinte, arata exceptional!

Răspuns
Bianka 24 septembrie 2010 - 18:11

ce idee, ce bunatate

Răspuns
Liana10 25 septembrie 2010 - 20:48

Fataaa, din asta vreau si eu o portie dubla!!

Răspuns
Miha 26 septembrie 2010 - 11:25

Multumesc Kadia! 🙂

Răspuns
Miha 26 septembrie 2010 - 11:26

Bianca, e buna buna. 🙂 Multumesc!

Răspuns
Miha 26 septembrie 2010 - 11:26

Liana, am retinut! Portie dubla! :)) Hi hi…Pupici!

Răspuns

Lasă un răspuns