Gogosi de post

de Miha
866 vizualizări

Reteta Gogosi de post

Pentru astazi va propun o reteta de gogosi de post. Pentru cei ce tin post si nu stiu cu ce sa-si indulceasca ziua si nu numai. Sunt atat de bune si pufoase incat nici n-o sa va dati seama ca sunt de post, fara lapte si oua 😉

Pentru astazi va propun o reteta de gogosi de post. Pentru cei ce tin post si nu stiu cu ce sa-si indulceasca… Aluat dulce Gogosi de post European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • ~250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de lamaie sau orice alta mirodenie va place

Mod de preparare Gogosi de post:

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.

Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

  • aluatul pentru gogosi de post se poate prepara si la masina de paine
  • in cazul in care folositi drojdie proaspata o dizolvati in apa calduta

Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, apoi il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupam formele dorite si mai lasam putin pe masa, sa creasca.

gogosi de postSe pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cat inca sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.

Pofta buna!

gogosi de post

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

ilda76 22 martie 2013 - 11:19

Sa nu vada al meu sot postarea asta, sa n-o vada!!!
Nu de alta dar gogosile tale arata yuuumiii, el e mare amator, iar eu, pana la venerabila-mi varsta, nu am invatat sa framant (si nici nu vreau:P)

Pupicei, Miha!
Weekend frumos sa aveti!

Ilda
Lavender Thoughts

Răspuns
Miha 23 martie 2013 - 12:01

Hai mai Feliciaaaa… pune si fa gogosi la om! :)))))

Răspuns
Adela 29 aprilie 2013 - 11:58

ce poate fi asa greu …:))) … in fine … lenea e cunoana mare !

Răspuns
Miha 29 aprilie 2013 - 14:53

cine-a zis ca-i greu? 😀

Răspuns
anna 10 martie 2014 - 9:45

exista masina de facut paine…exista robot si se poate framanta la el…lejer!!!! hihihih eu asa fac!

Răspuns
ramo 22 martie 2013 - 11:56

Este un desert care se face mai des in aceasta perioada.Bun si usor de preparat.

Răspuns
Miha 23 martie 2013 - 12:03

Multumesc Ramo! >:D<

Răspuns
Ghiocel07 22 martie 2013 - 13:14

Ma intrebam ce sa fac dupamasa sa nu ma plictisesc….. :*

Răspuns
Miha 23 martie 2013 - 12:02

Asa Ghiocel… La fel si eu, cand ma plictisesc mai fac o prajitura, o gogoasa… :))))

Răspuns
cristina iacob 23 martie 2013 - 17:12

super bune, mi-a lasat gura apa 🙂

Răspuns
merisor 25 martie 2013 - 7:19

emoticon cu cafea langa gogosile astea >:D<

Răspuns
sisters'kitchen 16 aprilie 2013 - 8:42

Doamne cat sunt de buneee!Am facut si noi,multumim de reteta.te pupam

Răspuns
Daniela 27 octombrie 2013 - 19:00

Multumesc mult pt reteta,au iesit extraordinar de bune,am repetat reteta si a doua zi ca nu ne saturasem de ele de bune ce sunt..multumesc !

Răspuns
Miha 28 octombrie 2013 - 22:11

ma bucur tare mult ca v-au placut! Sa papati sanatosi! >:D<

Răspuns
Adina 7 martie 2014 - 17:19

Mi-au iesit o nebunie! Nu ma asteptam, mai ales ca a fost prima data cand am facut gogosi. Nu ma puteam opri din mancat, cu toate ca nu sunt amatoare de gogosi. Multumesc de reteta!

Răspuns
Miha 8 martie 2014 - 14:43

Si eu multumesc! Ma bucur tare mult ca ti-au placut! 😉

Răspuns
Deea 15 martie 2014 - 14:32

Sunt gustoase

Răspuns
Eduard 16 septembrie 2014 - 16:15

Cate portii ies din aceasta compozitie?

Răspuns
Miha 17 septembrie 2014 - 22:29

Depinde de cat de mari le faci… Noi suntem 4 persoane si am mancat pe saturate 🙂

Răspuns
Nica Codrina 8 iulie 2015 - 14:14

nu va suparati dar daca este prea moale , pot sa mai adaug faine, pentru ca le fac parintiilor mei , si nu vreau sa imi spuna ca nu sunt bune 😉 :* <3

Răspuns
Miha 8 iulie 2015 - 14:27

Da, mai poti adauga faina. Cate putin, pana ajungi la consistenta potrivita

Răspuns
Andreea47 25 februarie 2018 - 19:05

iete bai 🙂 trebuie sa incerc si eu !

Răspuns
Irina 24 august 2018 - 12:17

Da sunt foarte bune si pufose gogoși multumesc pentru rețetă

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: