Reteta Gogosi de post
Pentru astazi va propun o reteta de gogosi de post. Pentru cei ce tin post si nu stiu cu ce sa-si indulceasca ziua si nu numai. Sunt atat de bune si pufoase incat nici n-o sa va dati seama ca sunt de post, fara lapte si oua 😉

INGREDIENTE
- 500 g faina
- ~250 ml apa calduta
- 50 ml ulei
- 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
- 1/2 lingurita sare
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingurita extract de lamaie sau orice alta mirodenie va place
Mod de preparare Gogosi de post:
Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.
- apa se poate inlocui cu suc de portocale, asa cum am procedat la reteta de cozonac de post
Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.
- aluatul pentru gogosi de post se poate prepara si la masina de paine
- in cazul in care folositi drojdie proaspata o dizolvati in apa calduta
Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, apoi il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupam formele dorite si mai lasam putin pe masa, sa creasca.
Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cat inca sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.
Pofta buna!
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
23 comentarii
Sa nu vada al meu sot postarea asta, sa n-o vada!!!
Nu de alta dar gogosile tale arata yuuumiii, el e mare amator, iar eu, pana la venerabila-mi varsta, nu am invatat sa framant (si nici nu vreau:P)
Pupicei, Miha!
Weekend frumos sa aveti!
Ilda
Lavender Thoughts
Hai mai Feliciaaaa… pune si fa gogosi la om! :)))))
ce poate fi asa greu …:))) … in fine … lenea e cunoana mare !
cine-a zis ca-i greu? 😀
exista masina de facut paine…exista robot si se poate framanta la el…lejer!!!! hihihih eu asa fac!
Este un desert care se face mai des in aceasta perioada.Bun si usor de preparat.
Multumesc Ramo! >:D<
Ma intrebam ce sa fac dupamasa sa nu ma plictisesc….. :*
Asa Ghiocel… La fel si eu, cand ma plictisesc mai fac o prajitura, o gogoasa… :))))
super bune, mi-a lasat gura apa 🙂
emoticon cu cafea langa gogosile astea >:D<
Doamne cat sunt de buneee!Am facut si noi,multumim de reteta.te pupam
Multumesc mult pt reteta,au iesit extraordinar de bune,am repetat reteta si a doua zi ca nu ne saturasem de ele de bune ce sunt..multumesc !
ma bucur tare mult ca v-au placut! Sa papati sanatosi! >:D<
Mi-au iesit o nebunie! Nu ma asteptam, mai ales ca a fost prima data cand am facut gogosi. Nu ma puteam opri din mancat, cu toate ca nu sunt amatoare de gogosi. Multumesc de reteta!
Si eu multumesc! Ma bucur tare mult ca ti-au placut! 😉
Sunt gustoase
Cate portii ies din aceasta compozitie?
Depinde de cat de mari le faci… Noi suntem 4 persoane si am mancat pe saturate 🙂
nu va suparati dar daca este prea moale , pot sa mai adaug faine, pentru ca le fac parintiilor mei , si nu vreau sa imi spuna ca nu sunt bune 😉 :* <3
Da, mai poti adauga faina. Cate putin, pana ajungi la consistenta potrivita
iete bai 🙂 trebuie sa incerc si eu !
Da sunt foarte bune si pufose gogoși multumesc pentru rețetă