Stiu ca broccoli nu e pe placul multora, dar mie imi place. Imi place chiar sa-l rontai in stare cruda 😉 Si daca am reusit sa-i fac pe copii sa-l manance (cateva bucatele, nu va ganditi c-am stabilit vreun record! :))) ) poate o sa va conving si pe voi sa incercati sa va imprieteniti cu el. Pentru asta o sa va aduc asa din cand in cand cate o reteta cu broccoli, simplu de facut si delicioasa.
Azi va propun o reteta de risotto cu broccoli si va asigur ca e foarte buna. Buchetelele de broccoli se pun intregi si daca n-o sa va placa le dati deoparte si macar mancati orezul :)))
Ingrediente
- 50 g unt
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa medie
- 1 cana orez
- 2 cani apa
- 1 pahar de vin alb sec
- sare si piper
- 50 g parmezan ras
- broccoli
Mod de preparare Risotto cu broccoli:
Ceapa tocata marunt se caleste in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pune orezul bine spalat in cateva ape. Se caleste pana devine translucid.
Turnam vinul si fierbem la foc mic pana scade, amestecand din cand in cand. Adaugam cate jumatate de cana de apa si amestecam pana toata zeama este incorporata. Nu adaugam alta apa pana cea dinainte nu este bine evaporata. Asezonam cu sare si piper.
- Apa se poate inlocui cu supa de pui sau supa de legume
Cand punem ultima parte de apa adaugam si broccoli desfacut in buchetele. Inainte de a stinge focul adaugam parmezanul ras si acoperim cu un capac.
Se serveste cald.
4 comentarii
Trebuie sa fie tare bun! Te pup, Miha!
Multumesc Anca! Imbratisari cu drag! >:D<
Si eu presar intotdeauna parmezan ras peste orice tip de orez cu legume. Ii confera un gust si mai bun
Foarte bun!!!