Risotto cu broccoli

de Miha
403 vizualizări
Risotto cu broccoli

Stiu ca broccoli nu e pe placul multora, dar mie imi place. Imi place chiar sa-l rontai in stare cruda 😉 Si daca am reusit sa-i fac pe copii sa-l manance (cateva bucatele, nu va ganditi c-am stabilit vreun record! :))) ) poate o sa va conving si pe voi sa incercati sa va imprieteniti cu el. Pentru asta o sa va aduc asa din cand in cand cate o reteta cu broccoli, simplu de facut si delicioasa.

Azi va propun o reteta de risotto cu broccoli si va asigur ca e foarte buna. Buchetelele de broccoli se pun intregi si daca n-o sa va placa le dati deoparte si macar mancati orezul :)))

Risotto cu broccoli

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare si piper
  • 50 g parmezan ras
  • broccoli

Mod de preparare Risotto cu broccoli:

Ceapa tocata marunt se caleste in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pune orezul bine spalat in cateva ape. Se caleste pana devine translucid.

Turnam vinul si fierbem la foc mic pana scade, amestecand din cand in cand. Adaugam cate jumatate de cana de apa si amestecam pana toata zeama este incorporata. Nu adaugam alta apa pana cea dinainte nu este bine evaporata. Asezonam cu sare si piper.

  • Apa se poate inlocui cu supa de pui sau supa de legume

Cand punem ultima parte de apa adaugam si broccoli desfacut in buchetele. Inainte de a stinge focul adaugam parmezanul ras si acoperim cu un capac.

Se serveste cald.

Risotto cu broccoli

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Anca B. 12 februarie 2014 - 20:59

Trebuie sa fie tare bun! Te pup, Miha!

Răspuns
Miha 13 februarie 2014 - 13:42

Multumesc Anca! Imbratisari cu drag! >:D<

Răspuns
Maria 13 februarie 2014 - 14:15

Si eu presar intotdeauna parmezan ras peste orice tip de orez cu legume. Ii confera un gust si mai bun

Răspuns
Haplea 18 februarie 2014 - 22:06

Foarte bun!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: