Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Buna seara dragii mei. Sper ca azi ati petrecut frumos, ca v-ati iubit mai mult decat de obicei :)) si ati primit cadouri multe si frumoase. Dar pariu fac cu voi ca oricate cadouri ati primit… retete de prajituri n-ati primit cadou! :)) Bine, va ofer eu una chiar acum :))

De cand am facut desertul cu biscuiti n-am indragostit efectiv (ca tot e azi ziua indragostitilor :)) ) de crema asta de branza. Este atat de usoara si de pufoasa… si e buna, buna „di tat” 😀 Si ce sa i se potriveasca mai bine decat un blat de negresa cu ciocolata?

Negresa cu ciocolata si crema de branza

 

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Negresa cu crema de branza:

Blat:

  • Pentru blat am folosit niste mosi de ciocolata ce nu prea-si mai gaseau locul prin frigider, voi puteti folosi orice fel de ciocolata aveti sau va place.

Ciocolata cu lapte

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se pun intr-o cratita si se topesc la foc mic. Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza foarte bine si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam in crema de ciocolata.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt

Blat negresa cu ciocolata

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.  Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema:

Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Crema o punem peste blatul de negresa cu ciocolata. O puteti pune pur si simplu sau puteti folosi un dui, se preteaza foarte bine la ornat.

Pofta buna dragilor si nu uitati! iubiti-va mult! :))))

  • Blatul nu l-am insiropat, ca asa-mi place mie, dar daca voua va plac blaturile insiropate o puteti face.

Negresa cu ciocolata si crema de branza

 

Negresa cu ciocolata si crema de branza

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Luminita says:

    Buna! Super arata si sunt sigura ca e si buna. Se poate sa postezi si cantitatile ingredientelor?

  2. Foarte buna cred. Am notat. La multi ani…..

  3. ce fain arata! <3

  4. Luminita says:

    Multumesc. Au aparut si cantitatile ingredientelor.

  5. Flori Ecaterina Chelaru says:

    Super rețeta și minunată prezentarea! Pot spune aceste lucruri despre tot ceea ce faci, dragă Miha! Felicitări din suflet și mulțumiri!

  6. Vai di mini cum arata! :X Inghit in sec! 🙂

  7. Arata superba! O negresa delicioasa si prezentata atat de elegant. Pupici!

  8. mena says:

    Vaaai,ce bine arata!

  9. Este o negresa superba! Ne-ai cucerit, Mihule, ca de fiecare data! Muah!

  10. Imi ploua in gura!!! Super arata!

  11. Cristina says:

    Buna! Crema de branza Almette folosita este cu iaurt sau cu smantana?

  12. Cati says:

    Buna.
    Presupun ca dupa ce se topeste ciocolata impreuna cu untul, luam crema de pe foc si apoi continuam sa adaugam celelalte indrediente, nu?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]