Negresa cu ciocolata si crema de branza

de Miha
291 vizualizări
Negresa cu ciocolata si crema de branza

Buna seara dragii mei. Sper ca azi ati petrecut frumos, ca v-ati iubit mai mult decat de obicei :)) si ati primit cadouri multe si frumoase. Dar pariu fac cu voi ca oricate cadouri ati primit… retete de prajituri n-ati primit cadou! :)) Bine, va ofer eu una chiar acum :))

De cand am facut desertul cu biscuiti n-am indragostit efectiv (ca tot e azi ziua indragostitilor :)) ) de crema asta de branza. Este atat de usoara si de pufoasa… si e buna, buna “di tat” 😀 Si ce sa i se potriveasca mai bine decat un blat de negresa cu ciocolata?

Negresa cu ciocolata si crema de branza

 

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare Negresa cu crema de branza:

Blat:

  • Pentru blat am folosit niste mosi de ciocolata ce nu prea-si mai gaseau locul prin frigider, voi puteti folosi orice fel de ciocolata aveti sau va place.

Ciocolata cu lapte

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se pun intr-o cratita si se topesc la foc mic. Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza foarte bine si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam in crema de ciocolata.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt

Blat negresa cu ciocolata

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.  Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema:

Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Crema o punem peste blatul de negresa cu ciocolata. O puteti pune pur si simplu sau puteti folosi un dui, se preteaza foarte bine la ornat.

Pofta buna dragilor si nu uitati! iubiti-va mult! :))))

  • Blatul nu l-am insiropat, ca asa-mi place mie, dar daca voua va plac blaturile insiropate o puteti face.

Negresa cu ciocolata si crema de branza

 

Negresa cu ciocolata si crema de branza

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

Luminita 14 februarie 2014 - 21:59

Buna! Super arata si sunt sigura ca e si buna. Se poate sa postezi si cantitatile ingredientelor?

Răspuns
Miha 14 februarie 2014 - 22:49

Scuze… nu inteleg…

Răspuns
Ghiocel07 14 februarie 2014 - 22:26

Foarte buna cred. Am notat. La multi ani…..

Răspuns
Miha 14 februarie 2014 - 22:51

multumesc Ghiocel! >:D<

Răspuns
gaby_d 14 februarie 2014 - 23:38

ce fain arata! <3

Răspuns
Luminita 14 februarie 2014 - 23:39

Multumesc. Au aparut si cantitatile ingredientelor.

Răspuns
Flori Ecaterina Chelaru 15 februarie 2014 - 9:57

Super rețeta și minunată prezentarea! Pot spune aceste lucruri despre tot ceea ce faci, dragă Miha! Felicitări din suflet și mulțumiri!

Răspuns
Corina 15 februarie 2014 - 11:27

Vai di mini cum arata! :X Inghit in sec! 🙂

Răspuns
Paula Gafitescu 15 februarie 2014 - 14:44

Arata superba! O negresa delicioasa si prezentata atat de elegant. Pupici!

Răspuns
mena 15 februarie 2014 - 21:07

Vaaai,ce bine arata!

Răspuns
Laura Nechita 15 februarie 2014 - 21:52

Este o negresa superba! Ne-ai cucerit, Mihule, ca de fiecare data! Muah!

Răspuns
Simona 17 februarie 2014 - 21:28

Imi ploua in gura!!! Super arata!

Răspuns
Cristina 26 aprilie 2014 - 23:41

Buna! Crema de branza Almette folosita este cu iaurt sau cu smantana?

Răspuns
Miha 26 aprilie 2014 - 23:45

cu smantana >:D<

Răspuns
Cristina 27 aprilie 2014 - 14:16

Multumesc frumos pentru raspuns >:d<

Răspuns
Cati 14 iulie 2016 - 14:33

Buna.
Presupun ca dupa ce se topeste ciocolata impreuna cu untul, luam crema de pe foc si apoi continuam sa adaugam celelalte indrediente, nu?

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: