Dovleac copt cu ierburi si parmezan

de Miha
309 vizualizări
Dovleac copt cu ierburi si parmezan

Am observat ca de obicei dovleacul este asociat cu retete de desert. Nu ma indoiesc de faptul ca este bun combinat cu zahar si scortisoara, mai ales daca e in vreo placinta delicioasa 😉

Ceea ce va propun eu azi este o reteta de aperitiv pe baza de dovleac, o reteta simpla pornind de la modul de preparare si pana la ingrediente. Asadar, dovleac copt cu ierburi si parmezan, un fel de mancare ce ne va umple sufletul in plina iarna 🙂

Dovleac copt cu ierburi si parmezan

Ingrediente

  • dovleac
  • sare si piper
  • busuioc si rozmarin
  • ulei
  • parmezan

Cantitatile sunt in functie de preferinta fiecaruia

Mod de preparare Dovleac copt cu ierburi si parmezan:

Dovleacul se taie in doua si se curata de seminte.

Dovleac placintar

Se unge foarte bine cu ulei. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se presara cu rozmarinul verde tocat si busuiocul uscat. La sfarsit se presara un strat generos de parmezan.

Dovleac copt

Punem dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana dovleacul se inmoaie. Se face proba cu o furculita.

Se taie felii si se serveste cald sau rece, dupa cum va e preferinta. Mie mi-a placut mai mult rece 😉

Asa-i ca e simplu? Pofta buna! 😉

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: