Am observat ca de obicei dovleacul este asociat cu retete de desert. Nu ma indoiesc de faptul ca este bun combinat cu zahar si scortisoara, mai ales daca e in vreo placinta delicioasa 😉
Ceea ce va propun eu azi este o reteta de aperitiv pe baza de dovleac, o reteta simpla pornind de la modul de preparare si pana la ingrediente. Asadar, dovleac copt cu ierburi si parmezan, un fel de mancare ce ne va umple sufletul in plina iarna 🙂
Ingrediente
- dovleac
- sare si piper
- busuioc si rozmarin
- ulei
- parmezan
Cantitatile sunt in functie de preferinta fiecaruia
Mod de preparare Dovleac copt cu ierburi si parmezan:
Dovleacul se taie in doua si se curata de seminte.
Se unge foarte bine cu ulei. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se presara cu rozmarinul verde tocat si busuiocul uscat. La sfarsit se presara un strat generos de parmezan.
Punem dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana dovleacul se inmoaie. Se face proba cu o furculita.
Se taie felii si se serveste cald sau rece, dupa cum va e preferinta. Mie mi-a placut mai mult rece 😉
Asa-i ca e simplu? Pofta buna! 😉