Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana

de Miha
66138 vizualizări
Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana

Pentru astazi avem o reteta de cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana. Sunt fragede si aromate, moi si absolut delicioase. Aluatul cu unt si smantana este fantastic, se lucreaza foarte usor si poate fi umplut si cu nuca sau cu un amestec de gem cu nuca.

Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana

Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana

Pentru astazi avem o reteta de cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana. Sunt fragede si aromate, moi si… Fursecuri cornulete fragede cu rahat, cornulete cu smantana European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.2/5
( 25 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana
  • 450 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • ~300 g rahat divers colorat

Mod de preparare Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana:

Aluat de cornulete cu smantana:

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu coaja de lamaie si un praf de sare. Se adauga untul rece, taiat cubulete. Se framanta cu varful degetelor pentru a incorpora cat mai bine untul cu faina, pana amestecul devine nisipos. Se adauga galbenusurile si smantana. Framantam rapid, nu prea mult, pana aluatul devine usor elastic si nu se lipeste de maini.

  • daca este necesar se adauga 1-2 linguri de apa rece in cazul in care aluatul este prea vartos sau 1-2 linguri de faina daca aluatul este prea moale

Aluatul se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 de minute in frigider, pana pregatim umplutura.

Rahatul se taie bucati potrivite ca marime. Mie imi place sa-l tai fasii mai inguste, fiind apoi mai usor de modelat cornuletele.

Aluatul se imparte in patru parti si se intinde pe rand cate o foaie rotunda si subtire de cca 30 cm diametru. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele. Se pune cate o bucata de rahat la baza si se ruleaza catre varf.

Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, cu varful dedesubt ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Tava se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade (cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana

Cat se coace prima tura de cornulete, se pregatesc si restul cornuletelor.  Cornuletele fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt si smantana

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns