Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

de Miha
346 vizualizări
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Foarte rar se intampla sa postez in week-end, dar astazi am stat mai mult in casa, pentru ca am facut dulceata de cirese. Daaa…sunt foarte mandra de mine :))) dar la anu’ nu mai fac. :))) Asa ca intr-o pauza de scos samburi (ufff, ce munca grea! :)) ) mai postez o reteta, poate va dau vreo idee pentru pranzul de maine… pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 4 cartofi medii
  • sare si piper
  • chilli iute
  • Pentru sosul de mustar:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri mustar dijonez
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare

Mod de preparare Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar:

Usturoiul se piseaza cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se amesteca usor ca la maioneza. Se incorporeaza apoi mustarul si cimbrul.

Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase pe care le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Asezam deasupra pulpele de pui, apoi turnam deasupra sosul de mustar, cat mai uniform posibil.

Pulpe de pui cu sos de mustar

Acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Aproape de sfarsit, cu 10-15 minute inainte, descoperim vasul si lasam carnea sa se rumeneasca frumos.

Delicios!

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

Alina---Explora Cuisine 18 iunie 2011 - 16:21

Simplu si rapid, si zilele astea calduroase nu te lasa sa faci nimic elaborat, asa ca mancarica ta suna perfect! Weekend placut!

Răspuns
Dulcegarii culinare 18 iunie 2011 - 19:02

Subscriu la simplu …plus yummmy!

In plus vin cu un reminder la Provocarea Dulce Romanie.. 😉 Mi-ar face o mare placere participarea ta ! pupici si o seara excelenta !

Răspuns
Adela Zilahi 18 iunie 2011 - 20:08

Rapid si foarte bun , am facut aripioare cu sos de mustar!O seara placuta!

Răspuns
gaby_d 18 iunie 2011 - 20:46

Ce buuuun!!!

Răspuns
Precious Mornings 19 iunie 2011 - 6:27

Miha, modul simlu in care explici o reteta, plus fotografia care intotdeauna reda cat de apetisant poate fi rezultatul, m-au facut sa-mi fac abonament pe blogul tau, sa nu ratez nimic de acum incolo :). Felicitari!

Răspuns
maya 19 iunie 2011 - 10:01

Gustos!Ador sosurile de mustar la pui si peste 🙂
O duminica frumoasa :*

Răspuns
Licuta Marin 19 iunie 2011 - 10:56

Yammy!…De nota 20+.

Răspuns
RR 19 iunie 2011 - 19:59

Minunat!!!

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:38

Alina, multumesc!
Eu iti doresc de-acum, o saptamana buna! :*

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:40

Anto, multumesc!
Multumesc si de reminder. Nu te-am uitat sa stii. Zilele astea am facut dulceata de cirese si inghetata cu cirese amare cu gandul la tine si la provocarea ta. :)))
Pup cu drag!

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:40

Adela, bune si aripioarele! Pupici!

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:41

Gabi, te astept la masa! 😉 Dar nu prea mult ca se raceste. :)))

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:42

Precios Morning, multumesc de aprecieri si ma bucur ca vei mai trece pe aici. :*

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:43

Maya, ce e bun e bun! :)))
Pup si iti doresc o saptamana buna! :*

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:44

Multumesc Licuta! :*

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:44

Multumesc Ruxy draga! :*

Răspuns
ela 19 iunie 2011 - 21:42

excelenta reteta, rezultatul este divin. multumesc.

Răspuns
Antonina S. 20 iunie 2011 - 9:12

Super.. astept retetele cu maaare drag! pupici

Răspuns
Anonymous 1 februarie 2012 - 18:09

Foarte buna fripturica! Este printre preferatele sotului meu! Multumim frumos pentru reteta!

Izabela

Răspuns
Miha 1 februarie 2012 - 19:08

Cu mare drag Izabela. Sa papati sanatosi! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: