Foarte rar se intampla sa postez in week-end, dar astazi am stat mai mult in casa, pentru ca am facut dulceata de cirese. Daaa…sunt foarte mandra de mine :))) dar la anu’ nu mai fac. :))) Asa ca intr-o pauza de scos samburi (ufff, ce munca grea! :)) ) mai postez o reteta, poate va dau vreo idee pentru pranzul de maine… pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar
Ingrediente
- 4 pulpe de pui
- 4 cartofi medii
- sare si piper
- chilli iute
- Pentru sosul de mustar:
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri mustar dijonez
- 1/2 capatana usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
Mod de preparare Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar:
Usturoiul se piseaza cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se amesteca usor ca la maioneza. Se incorporeaza apoi mustarul si cimbrul.
Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase pe care le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Asezam deasupra pulpele de pui, apoi turnam deasupra sosul de mustar, cat mai uniform posibil.
Acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Aproape de sfarsit, cu 10-15 minute inainte, descoperim vasul si lasam carnea sa se rumeneasca frumos.
Delicios!
20 comentarii
Simplu si rapid, si zilele astea calduroase nu te lasa sa faci nimic elaborat, asa ca mancarica ta suna perfect! Weekend placut!
Subscriu la simplu …plus yummmy!
In plus vin cu un reminder la Provocarea Dulce Romanie.. 😉 Mi-ar face o mare placere participarea ta ! pupici si o seara excelenta !
Rapid si foarte bun , am facut aripioare cu sos de mustar!O seara placuta!
Ce buuuun!!!
Miha, modul simlu in care explici o reteta, plus fotografia care intotdeauna reda cat de apetisant poate fi rezultatul, m-au facut sa-mi fac abonament pe blogul tau, sa nu ratez nimic de acum incolo :). Felicitari!
Gustos!Ador sosurile de mustar la pui si peste 🙂
O duminica frumoasa :*
Yammy!…De nota 20+.
Minunat!!!
Alina, multumesc!
Eu iti doresc de-acum, o saptamana buna! :*
Anto, multumesc!
Multumesc si de reminder. Nu te-am uitat sa stii. Zilele astea am facut dulceata de cirese si inghetata cu cirese amare cu gandul la tine si la provocarea ta. :)))
Pup cu drag!
Adela, bune si aripioarele! Pupici!
Gabi, te astept la masa! 😉 Dar nu prea mult ca se raceste. :)))
Precios Morning, multumesc de aprecieri si ma bucur ca vei mai trece pe aici. :*
Maya, ce e bun e bun! :)))
Pup si iti doresc o saptamana buna! :*
Multumesc Licuta! :*
Multumesc Ruxy draga! :*
excelenta reteta, rezultatul este divin. multumesc.
Super.. astept retetele cu maaare drag! pupici
Foarte buna fripturica! Este printre preferatele sotului meu! Multumim frumos pentru reteta!
Izabela
Cu mare drag Izabela. Sa papati sanatosi! :*