Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui in bacon cu sos de telina

loading...

* 1 piept de pui
* 100 g bacon
* 1/2 pahar vin alb
* sare si piper
* rozmarin

* Pentru sosul de telina:

* 1 telina potrivita
* 3 linguri smantana
* 2 catei usturoi
* sare si piper

Pieptul de pui se taie in 2. Fiecare parte se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, apoi se inveleste in fasiile de bacon.

Se pun intr-un vas termorezistent, se pune 1/2 pahar de apa si 1/2 pahar de vin alb si se da vasul la cuptor la foc mediu pana se rumenesc bucatile de carne.

Intre timp telina curata si taiata cubulete se pune la fiert in apa cu putina sare si cateva boabe de piper. Cand a fiert se strecoara de apa, boabele de piper se arunca si se pune in vasul mixerului vertical. Adaugam sare si piper, daca este necesar, usturoiul si smantana. Mixam totul pana devine o pasta fina.

Bucatile de piept frumos rumenite se feliaza si se servesc alaturi de sosul de telina.

Sursa

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Uite peste ce bunatate dau eu aici!!!!! Ma gandeam eu ca nu somenzi tu si acasuta la tine, multi pupici.

  2. Silvia, am cerut de vo doua ori sa intru in somaj, dar nu mi s-a aprobat cererea. :)))
    Pupici!

  3. Tare bine arata toate, dar eu as gusta din piureul de telina. Tot aman sa-l incerc desi am o telina uriasa-n frigider (poate se strica pana ma decid), dar reteta ta imi suna asa bine ca am s-o sacrific negresit. W-end fain Miha!

  4. Delicios totul si arata foarte bine,numai bunataturi faci si pofticioase pe deasupra!weekend placut!

  5. Poate fi foarte bun. Sos de telina inca nam facut

  6. O combinatie savuroasa.
    Sos de telina am faut,dar piept de pui in bacon nu.
    Imi imaginez cat de crocant si aromat trebuie sa
    fie.
    Merci pentru idee Miha.

  7. cred ca e grozav ! am sa incerc si io sosul tau,desi telina fiarta ,simpla,nu ma omor dupa gustul ei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: