Placinte cu branza sarata si marar

de Miha
321 vizualizări

Mi s-a facut dor de placintele cu branza sarata ce nu le facea bunica, uneori coapte pe plita, uneori in tigaie cu ulei. Placinte calde, pufoase si aromate, asa cum numai bunica stia sa faca.

 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte (sau apa)
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 10 g drojdie uscata (25 g drojdie proaspata)
  • Pentru umplutura:
  • ~300 g branza de vaci si telemea (proportiile se stabilesc dupa preferinta)
  • sare si piper
  • marar verde
  • 1 lingura smantana (doar daca branza este prea uscata)

Mod de preparare:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si sarea. Intr-un ibric incalzim usor laptele si uleiul. Turnam peste faina si framantam un aluat elastic si nelipicios.

  • In functie de tipul de faina, daca e necesar mai adaugam putina faina sau lapte.
  • In cazul in care veti folosi drojdie proaspata o dizolvati in lapte.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Amestecam branza de vaci cu telemeaua sfaramata, saram si piperam dupa gust si aromam cu marar verde tocat.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei si il impatim in bucati mici, 10-12 bucati. Din bucatile de aluat formam bile pe care le intindem bine cu sucitorul. In mijloc punem cate o lingura de umplutura, apoi impaturim marginile, formand o bocceluta. Presam usor cu mana cat mai subtire posibil.

Prajim placinetele pe ambele parti in tigaia cu putin ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant.

Tare bune au fost. Saru-mana bunica!

 

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

mari 29 octombrie 2012 - 15:38

Mmmm, ce aroma din bucataria bunicii mi-a venit! O bunatate!

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 9:02

Multumesc! :*

Răspuns
Ghiocel07 29 octombrie 2012 - 16:12

Ce bune trebuie sa fie….Si bunica facea asa ceva, coapte pe plita “Vesta”. O nebunie, trebuie sa le fac si eu in amintirea ei. Pupici.

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 9:01

Pup Ghiocel. Multumesc! :*

Răspuns
Simona 29 octombrie 2012 - 16:34

Si mie-mi plac foarte tare! Soacra-mea ne face mereu 🙂
Pupici

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 9:01

Ce noroc ai tu Simo de soacra grozava! 😉

Răspuns
BarbatLaCratita 29 octombrie 2012 - 20:23

Bunica nu punea marar, in rest facea placintele dupa aceeasi reteta. Pe plita sau in tigaie, chiar nu-mi amintesc sa le fi facut vreodata la cuptor.

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 9:01

In tigaie is cele mai bune, parca! 😉

Răspuns
Ramo 30 octombrie 2012 - 9:17

Fel de mancare care se poate servi:dimineatea,pranz,seara.Intr-un cuvant perfect!Draguta mini ulcica e placut sa vezi obiecte cu traditie.

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 9:00

Multumesc Ramo! :*

Răspuns
Irina (bucataria Irinei) 30 octombrie 2012 - 14:59

Cele mai bune retete sunt cele de la bunici! Sigur sunt delicioase.

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 9:00

Au fost! 😉
Multumesc!

Răspuns
miremirc 31 octombrie 2012 - 11:45

Imi plac tare mult ! 🙂 Te pup !

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 8:59

Pup si de la noi! :*

Răspuns
gaby_d 31 octombrie 2012 - 13:51

Super bune! 😡 si eu as manca :-??

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 8:59

Cate? :)))

Răspuns
Diana 1 noiembrie 2012 - 8:11

Imi place ce-ai scris si facut , Miha ! Amintirea bunicii e oricand motiv de nostalgie .
Zi frumoasa-ti doresc !
PS Chiar daca mie nu-mi place sa fac aluaturi dospite , sau ne , iote ca pe asta chiar o voi face :d , ms mult ptr postare .

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 8:59

Si eu multumesc! :*

Răspuns
Diana 1 noiembrie 2012 - 8:13

Back … umplutura-i fara ou ???

Răspuns
Miha 1 noiembrie 2012 - 8:58

fara 😉

Răspuns
Cristina 25 mai 2014 - 10:36

absolut delicioase! Le-am facut deja de trei ori!Sunt foarte bune si cu carne tocata.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: