Ingrediente
- * Pentru blat:
- * 3 oua
- * 100 g zahar
- * 200 g iaurt
- * 3 linguri ulei
- * 1 lingurita praf de copt
- * 200 g faina
- * esenta de vanilie
- * Pentru caramel:
- * 100 g zahar
- * 50 g unt
- * 50 ml frisca lichida
- * Umplutura:
- * 6 mere
- * 1 lingura scortisoara
Mod de preparare Prajitura cu mere si caramel:
Caramel:
Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel.
Adaugam merele curatate si taiete in felii potrivit de groase si se amesteca usor cu o spatula, pana cand toate feliile de mar au fost cuprinse de un strat uniform de caramel.
Umplutura:
Merele caramelizate si o parte din caramel le punem intr-o tava ( 27/18 cm) unsa cu unt.
Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca.
Turnam deasupra restul de caramel, apoi o portionam.
11 comentarii
Minunat, poate fi foarte bun. O so fac si eu
Minunat, abia astept sa-ti „fur” reteta. Te pup.
vaaaai fac si eu prajitura in weekend, arata superb! am mancat o prajitura asemenatoare de curand de la cineva si am zis ca trebuie sa gaasesc si eu reteta sa fac!!!
mercic de reteta, revin sa spun cum mi a iesit!
weekend frumos!
Springflower, multumesc si ma bucur ca ai gasit reteta care-ti place! 😉
Imbratisari si te mai astept!
Bianca, multumesc! 🙂
Ghiocel, multumesc! ma bucur ca ti-a placut! Abia astept sa o vad pe a ta. 😉
ce faina prajitura, ce iti poti dori mai mult decat mere si caramel….
foarte foarte buna! Arata minunat!
Multumesc! :*
merge si cu alte fructe?
Da… cu pere, ca tot este sezonul. Sau cu ananas… 😉