Pentru astazi va propun o delicioasa placinta cu carne si ciuperci. Se poate servi calda, avand astfel un pranz copios, dar la fel de bine se poate manca si rece, ca gustare. Adaugati putin sos de rosii cu busuioc si usturoi sau o salata de sfecla cu hrean si veti avea cea mai delicioasa placinta. 😉
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 10 g drojdie uscata
- Pentru umplutura:
- 1 ceapa
- ~250 g ciuperci
- ~250 g piept de curcan
- 100 ml vin alb
- cativa catei usturoi
- sare si piper
- marar
- 50 g cascaval
Mod de preparare:
Aluat:
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si sarea. Intr-un ibric incalzim usor laptele si uleiul. Turnam peste faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca mai este necesar, in functie de tipul de faina, se mai adauga putin lapte sau faina. Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se poate prepara si la masina de paine.
Umplutura:
Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de masline. Adaugam pieptul de curcan taiat cubulete si amestecam mereu pana carnea se albeste. Punem si ciupercile tocate marunt, turnam vinul, saram si piperam dupa gust. Acoperim cu un capac si fierbem pana scade toata zeama. La sfarsit adaugam usturoiul pisat si mararul tocat. Lasam la racit, apoi adaugam cascavalul ras si omogenizam.
Rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei. Il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Taiem marginile laterale in fasii de cca 1.5 cm. Umplutura racita o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. “Impletim” fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.
Punem placinta intr-o tava bine unsa cu ulei si lasam la loc cald pentru vreo 15 minute. Se unge cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos.
3 comentarii
Cit de buna trebuie sa fie!
J’adore les pain saler et le tien et superbe!
Bisous
Mmm cat de buna..Bravo!