Aluat dulce / Retete de prajituri

Felii de cozonac cu scortisoara

Imi place scortisoara…Imi place cum toata casa este invadata cu mirosul ei atunci cand coc un cozonac…

Chiar daca in lista cu retete de cozonac de pe blog gasiti cateva variante preparate de-a lungul timpului, astazi mai adaug una, pentru ca e o reteta ce se prepara usor si rezultatul e spectaculos. 😉

cozonac cu scortisoara

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • In plus:
  • ~50 g unt moale
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
loading...

Mod de preparare Felii de cozonac cu scortisoara:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau in castron, depinde de cum decideti sa framantati aluatul, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin.

In functie de tipul de faina folosit s-ar putea sa avem nevoie de un plus sau un minus la cantitatea de faina.

Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si-l intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Ungem foaia de aluat cu unt, apoi presaram cu zahar si scortisoara. Taiem aluatul in patrate egale cu latimea tavii in care vom coace cozonacul.

In tava de cozonac tapetata cu hartie de copt asezam patratele de aluat, unul dupa altul, in sir indian 😀

cozonac cu scortisoara

Lasam tava la loc cald pentru vreo 15 minute, apoi dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-45 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca apoi rasturnam pe un platou. Cozonacul se va rupe cu mana, nu necesita feliere. 😉

cozonac cu scortisoara

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Hummm… à la cannelle je imagine la bonne odeur dans ta cuisine, ils est superbe!

    bisous

  2. Imi place foarte mult..E o retete ce merita preparara..Bravo!

  3. Cu scortisoara imi place cel mai mult! Arata minunat!
    te pup!

  4. Imi place in bucatarie cind pregatesc cozonacul. Ma invaluie placut mirosul ingredientelor, caldura moale pe care trebuie sa o mentii. Totul induce o atmosfera de sarbatoare. Daca pui la socoteala si aroma scortisoarei, imi dau seama cum a fost in bucataria ta si te invidiez. De rezultat, ce sa spun? Vorbele ar fi de prisos. Nu s-ar ridica la inaltimea cozonacului tau.
    Minunat!

  5. Mihaela says:

    Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut.

  6. Miha, tu numai bunatati faci…si mereu salivez cand intru in ‘bucataria’ ta. Dar e corect asa? Te pup 🙂

    • Multumesc Paula, ma bucur ca-ti place in bucataria mea. Ca si mie tare-mi place la tine. :))))

  7. Ramo says:

    Condimentul meu preferat)))))))))))))

  8. Raluca says:

    DEMENTIAL!!!! Raluca

  9. Arata foarte bine! De gustos ce sa mai vorbim!

  10. Abia astept sa incerc si eu reteta ta, Miha! Imi place de nu mai pot cum arata! Te pup!

  11. mikaela says:

    Interesanta reteta,ca dealtfel multe alte retete pe care le-am gasit aici.Voi pregati si eu ,cu atat mai mult cu cat prefer aceasta umplutura simpla,dar atat de parfumata (scortisoara si zahar)celei de nuca.

  12. Miha, imi faci viata atat de dulceeeeee
    Copii mei te pupa plini de scortisoara pe nasuc 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: