Plachie de crap

de Miha
190 vizualizări

Ingrediente

  • 4 bucati mari de crap
  • 2 rosii
  • 1 cutie rosii in suc
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci
  • sare si piper
  • cimbru

     

  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • cateva linguri de smantana
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • patrunjel
  • cateva linguri  faina alba si ulei pentru prajit

Daca ieri v-am propus un peste la cuptor cu rosii si lamaie si inca mai stati pe ganduri daca sa-l preparati, iata ca azi vin cu inca o propunere pentru meniul de maine, reteta de plachie de crap, pentru cei ce au tinut post si au dezlegare la peste. Si nu numai…

O reteta grozav de buna, ce trebuie neaparat sa o incercati…:) E atat de buna, ca inainte de a spune “saru-mana pentru masa” te gandesti bine daca sa mai ceri o portie. :))

Mod de preparare Plachie de crap:

Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza dupa gust. Le trecem apoi prin faina in care am pus putin cimbru uscat si le prajim usor pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant.

Rosiile se taie felii, rosiile in suc se paseaza (se pot lasa bucati mai mari, felii sau cuburi, pentru cine n-are mofturosi la masa).

Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii subtiri si ardeiul cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei si 1 lingura cu apa calim usor, pana se inmoaie, ceapa si ardeiul. Saram si piperam dupa gust.

Separat, calim ciupercile in putin ulei, pana scade zeama lasata de acestea. Stingem cu vin si mai lasam sa fiarba cateva minute.

In tava pe care o vom pune la cuptor punem un pat de legume, asezam deasupra bucatile de peste si acoperim cu un strat de ciuperci. Turnam deasupra rosiile pasate cu tot cu sucul din conserva si acoperim cu feliile de rosii.

Saram si piperam din nou, dupa gust, si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Intre timp pisam usturoiul si-l amestecam cu boia de ardei, patrunjel si smantana. Turnam amestecul de usturoi deasupra pestelui din tava si dam din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Aceasta plachie de crap se serveste calda cu mamaliguta.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

Vilhelm 24 martie 2012 - 15:38

Arata minunat!
O primavara frumoasa si relaxanta sa ai!
Coltisor de Rai

Răspuns
langmina 24 martie 2012 - 18:41

Excelent arata!Wauuuuu,ce pofta mi-ai facut!

Răspuns
Fancy Cake 24 martie 2012 - 18:52

Wooow! Super! Ne innebunesti de pofta!

Răspuns
pansy 25 martie 2012 - 0:41

o mancare tare buna ! imi place plachia atat de mult, incat ciupercile nu pot decat s-o innobileze.

Răspuns
Mare Maria 25 martie 2012 - 10:30

Superbe reteta….superba prezentare!!!!O duminica minunata!

Răspuns
Miha 25 martie 2012 - 11:50

Multumesc fetelor! Va imbratisez cu drag!

Răspuns
Haplea 25 martie 2012 - 15:16

Mamaaaa ce bine arata!

Răspuns
Licuta Marin 25 martie 2012 - 17:50

Mmm, peste, preferatul meu:)Grozav de bine, arata plachia!Pup!

Răspuns
Timea 26 martie 2012 - 12:53

Tare bine arata! pup

Răspuns
Vica in cucina 26 martie 2012 - 15:39

chiar imi place!

Răspuns
Antonina 26 martie 2012 - 19:44

Moama mia, eu sunt innebunita dupa plachia pe care o facea bunii meu. Mi-ai trezit amintiri!

Răspuns
Lory 1 aprilie 2012 - 17:32

Buna rau !!!Si ce bine arata!!!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 2 aprilie 2012 - 8:36

Superrrr

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: