Prajitura cu branza

de Miha
249 vizualizări
Prajitura cu branza

De multa vreme n-am mai mancat o prajitura cu branza atat de buna, fina si aromata. Ce ziceti? Incercati si voi? :))

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat indulcit
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 oua

Mod de preparare Prajitura cu branza:

Aluat:

Se amesteca intr-un castron branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Adaugam laptele si uleiul si omogenizam. La sfarsit incorporam  faina amestecata cu praful de copt si framantam putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem in tava (25/35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. La inceput il intindem bine cu mana, apoi il nivelam cu ajutorul unui pahar, presam bine cu fundul acestuia, trecut de cate ori este nevoie prin faina.

Pentru umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un castron si le mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o compozitie fina si lichida, pe care o turnam in tava peste aluat.

Dam la cuptor la foc mediu pana prajitura incepe sa se aureasca deasupra.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza.

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

Alina C. 26 martie 2012 - 6:48

Ador prajiturile/placintele cu branza dulce!
Chiar ma gandeam sa fac saptamana asta una…
Super reteta! 🙂

Răspuns
Delicious Flavours 26 martie 2012 - 7:14

foarte interesanta reteta, imi place mult!
o saptamana frumoasa sa ai, pupici!

Răspuns
mandala 26 martie 2012 - 8:12

Arata super bine !

Răspuns
Beth 26 martie 2012 - 8:48

Ce gâteau me plait beaucoup, j’adore!

Răspuns
Vica in cucina 26 martie 2012 - 10:11

Chiar mii dor de brinza de vaca ca la noi, din partile noastre… Aici in Italia ricotta e diferita, nu zic ca-i rea, are alt gust… Prajiturile tale Miha par chiar buuune!

Răspuns
Adela Zilahi 26 martie 2012 - 10:41

Ador branzica de vaci, imi place la maxim!!!

Răspuns
Fancy Cake 26 martie 2012 - 12:18

Eu o sa o incerc cu siguranta! Suna atat de bine!

Răspuns
catkitchen 26 martie 2012 - 13:38

Nu am mai papat de mult o praji cu branzica :(:( , hmmmm , si tare-mi place combinatia cu mascarpone :);) ..

Răspuns
naty, galati 26 martie 2012 - 14:03

ce bine arata

Răspuns
Mare Maria 26 martie 2012 - 14:37

Intradevar, este o prajiturica super delicioasa!!!!Pupici:X

Răspuns
Shanyka 26 martie 2012 - 19:50

Ahhh!!! De ce a trebuit sa ma uit acum pe blogul tau???!!!! :((( Si la ora asta tarzie…Sunt asa o pofticioasa…si acum si invidioasa :)) Vreau si eu o bucatica..micaaaa…te roooogggg. Arata asa de bineeeee.

Răspuns
Scaccia,Strudel e fantasia 26 martie 2012 - 21:32

Ciao,
mi piace curiosare nelle cucine degli altri e maggiormente mi ispirano le cucine straniere.
Internet è un mezzo davvero favoloso per girare e curiosare nel mondo.

Complimenti.

Paolo

Răspuns
Poliana 27 martie 2012 - 10:41

foarte tentanta prajiturica ta! Chiar ma gandesc sa o fac, ca ma branza multa in frigider 😀 Pupici!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 2 aprilie 2012 - 8:35

ce deliciu!!

Răspuns
Ruxy 4 aprilie 2012 - 15:43

Trebuie sa fie minunata…perfecta!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: