Mancaruri cu peste

Peste la cuptor cu rosii si lamaie

loading...

Pentru ca se apropie Buna Vestire, iar cei ce au tinut postul pana acum au dezlegare la peste, vin cu o sugestie pentru meniul de duminica, dorada la cuptor, cu rosii si lamaie.

2 pesti dorada
1 conserva de rosii in suc
3 ciuperci mari
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1/2 pahar de vin alb
1/2 capatana usturoi
1 rosie
1 lamaie
sare si piper
oregano uscat
cimbru uscat

Pestele se curata si se spala foarte bine, apoi se sareaza si se pipereaza, dupa gust, atat pe interior cat si pe exterior.

Ceapa se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei de masline si 1 lingura de apa. Cand incepe sa se inmoaie se adauga rosiile taiate cubulete sau blenduite si ardeiul tocat.  Saram si piperam dupa gust, aromam cu cimbru, mai dam cateva clocote si stingem focul.

Sosul il punem in tava ce o vom baga la cuptor. Punem deasupra ciupercile taiate felii, apoi cei doi pesti. Stropim cu putin ulei de masline si vin, acoperim pestii cu felii de rosie si lamaie, presaram cateva fire de oregano.

Acoperim tava cu folie de aluminiu sau capac si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30-40 de minute.

Intre timp pisam usturoiul  si-l facem mujdei.

Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si turnam mujdeiul de usturoi. Dam din nou la cuptor pana sosul scade suficient.

Pestele se serveste cald, cu sosul din tava si o portie buna de mamaliga.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Un meniu pe placul meu!Ne place dorada!

  2. Tare bun si frumos mai arata!

  3. Un plat de poisson riche en vitamines et goût!

  4. Cum ai putea sa stai deoparte de un peste prezentat atat de frumos?

  5. mmmm delicios !!! si ce bine arata !!!

  6. Foarte bine arata! Mi-ai facut pofta!

  7. Un preparat de senzatie! Pot numai sa banuiesc reactia oamenilor cind l-ai pus pe masa

  8. Minunat arata!!!Ador pestele!Pupici!

  9. Iar mi-ai stimulat barbatul!!!

  10. ador Dorada, fie in sare fie asa, cu rosii si lamaie! Arata minunat! Te pup scumpa mea! Seara frumoasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines cu avocado si somon afumat

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa […]

Dorada la cuptor

Dorada la cuptor

Mod de preparare Dorada la cuptor: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine in apa rece. Usturoiul se piseaza cu sare si se face pasta turnand cateva linguri cu ulei de masline. Cu aceasta pasta se ung pestii atat pe interior cat si pe exterior. In […]

Pasta de peste

Pasta de peste

Mod de preparare: Fileul de peste se scurge bine de ulei. Il punem apoi intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si pasam cu mixerul vertical pana la omogenizare. Se sareaza daca mai este necesar, se pipereaza si se potriveste gustul de acru, totul in functie de gustul personal. Daaa…asta e […]

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri. Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite. Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim. Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand […]