Pizza

de Miha
2341 vizualizări

Daca e duminica…facem pizza, pentru ca ne place, pentru ca sunt sigura ca n-o sa vad nasucuri strambacioase la masa :))

Aluat pizza:

1 lingurita drojdie uscata
150 ml apa
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
2 linguri faina de secara
1 lingurita cimbru uscat
~500 g faina alba

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Intr-un castron punem faina alba si cea de secara, sarea si uleiul. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa si framantam un aluat elastic. Se lasa la dospit in jur de jumatate de ora. 

Pentru sos:

1/2 conserva rosii in suc
4 catei de usturoi
sare si piper
oregano
busuioc

Punem toate ingredientele in blender si mixam.  Punem sosul pe foc mic si dam cateva clocote, apoi dam deoparte si lasam la racit. 

Pentru umplutura:


sunca de curcan
pastrama de pui
bulgarasi de mozzarella
cascaval
telemea de vaca
oua de prepelita


Cantitatile sunt orientative, dupa cum va place. 

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Transferam foaia in tava tapetata cu hartie de copt.

 De jur imprejurul foii, pe margine, se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras si telemeaua sfaramata. Se ruleaza apoi marginea formand o bordura.

Ungem blatul cu sos de rosii.

Am pastrat o parte din sos pentru pus deasupra in momentul servirii.

Punem sunca si pastrama, taiate dupa preferinta., bulgarasii de mozzarella si acoperim totul cu restul de cascaval ras.

 Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Cu 10 minute inainte de a fi gata se scoate pizza din cuptor si se sparg deasupra ouale de prepelita. Eu am pus numai 4, dar merg si mai multe.

Se da din nou la cuptor pana ouale sunt facute si blatul rumenit.

Sa aveti pofta!




poate vă plac și rețetele

15 comentarii

Fancy Cake 18 martie 2012 - 7:45

Nici eu n-as stramba din nas la asemenea bunatate!

Răspuns
Andreea-Elena C. 18 martie 2012 - 8:00

nici eu nu stramb :))

Răspuns
dannutsa 18 martie 2012 - 10:11

Si aici o portie va rog..prea buna!! ca sa facem nazuri:P

Răspuns
Danutza 18 martie 2012 - 10:54

Wow cum arata!!! Salivez deja, maine fac si eu pizza ca nu se mai poate :)) Te pup!

Răspuns
Silvia 18 martie 2012 - 11:22

Que ricura de pizza y de relleno.
Me quedo por aquí viendo tu fantástico blog 😀

Besos.

Răspuns
Vica in cucina 18 martie 2012 - 12:14

Iac’așa pizză încă nu am mai văzut! 🙂 (cu ouă)
Pare gustoasă Miha!

Răspuns
Andreea Alina 18 martie 2012 - 17:45

Arata tare apetisant!!

Răspuns
Haplea 18 martie 2012 - 19:09

Tare bine arata pizza!!!Si noi suntem fani pizza!

Răspuns
Miha 19 martie 2012 - 7:26

Multumesc frumos!

Va imbratisez si va doresc sa aveti o saptamana minunata si cu spor!

Răspuns
lia 19 martie 2012 - 13:53

Hmmmm, ce minunatie de pizza ai facut draga Miha !!! cred ca e tare buna !
pupici

Răspuns
Mare Maria 19 martie 2012 - 15:24

Si noua ne place pizza……mult mult!!!!Imiplace tare mult ideea…(cu oua)!Pupici:X

Răspuns
Rocsy Ciobanu 20 martie 2012 - 10:01

Minunata pizza!!bravo!!

Răspuns
adela 26 mai 2015 - 19:11

Vai ce pofta mi-ai facut cu reteta asta de pizza. Nu am ingredientele ca acum as fi facut-o. Sunt super ingredientele folosite de tine pentru ca de regula nu-mi plac ciupercile si nici maslinele in pizza.

Răspuns
Service GSM 13 februarie 2018 - 16:30

Foarte bun

Răspuns
Service GSM 13 februarie 2018 - 18:05

Deosebita aceasta pizza

Răspuns

Lasă un răspuns