Aluat dospit / Pizza / Retete culinare

Focaccia cu rosii si rozmarin

felii de focaccia

N-as putea spune ca sunt fan Gordon Ramsay, dar de ceva vreme am descoperit cateva retete culinare d-ale domniei sale care e musai sa le incerc. Una dintre acestea a fost aceasta reteta de focaccia cu rosii si rozmarin. O pufosenie irezistibila, ce miroase innebunitor. Abia asteptam sa infing cutitul in coaja rumena si crocanta!

focaccia cu rosii si rozmarin

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 cani de faina
  • 2-3 linguri faina pentru framantat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri gris
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • ~1 cana apa calduta
  • In plus:
  • rosii cherry sau rosii uscate
  • rozmarin verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • fulgi de ardei iute
loading...

Mod de preparare Focaccia cu rosii si rozmarin:

Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea, grisul si drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si turnam apa calduta amestecata cu ulei. Amestecam usor cu mana si mai adaugam apa calduta daca mai este necesar, atat cat sa obtinem un aluat moale si lipicios.

In momentul in care luam aluatul in mana si-l lasam sa cada acesta se va intinde si se va rupe, cam aceasta este consistenta. 😉

Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam aluatul prin impaturire. Nu framantam foarte mult, atat doar cat sa obtinem un aluat omogen. Punem aluatul din nou in castron, acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Ungem bine cu ulei o tava de 20/30 cm, presaram putina sare si rasturnam aluatul fara a-l mai framanta. Intindem bine aluatul pe toata suprafata tavii si-l lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam uleiul deasupra aluatului, apoi il intindem bine cu varful degetelor, in acelasi timp presand aluatul, facandu-i mici adancituri. Punem rosiile din loc in loc, frunzele de rozmarin, sare si fulgi de ardei iute.

blat de focaccia Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste usor si coaja devine crocanta.

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

felii de focaccia

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Se ve perfecta.

    Saludos

  2. Arata bine ! Maine o fac si eu .

  3. Tare bine arata!

  4. Mi-a iesit excelent

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]