Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ciocolata alba si mascarpone

Rulada cu crema mascarpone

Cand am descarcat niste poze din aparat, mi-am dat seama ca pentru 1 martie aveam pregatit pentru voi acest martisor, o rulada cu ciocolata alba si mascarpone, delicioasa si mai multe n-am ce zice. :)) Dar cum m-am luat cu povestile cu si despre prieteni, frumoase dealtfel, am uitat… Dar cum luna inca nu e gata, cum martisoare inca se mai ofera…iata va dedic si eu, cu intarziere, reteta asta…

Rulada cu crema mascarpone

Rulada cu crema de ciocolata si mascarpone

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 125 g mascarpone
  • 1 intaritor de frisca, daca este absolut necesar
loading...

Mod de preparare Rulada cu ciocolata alba si mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.

Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.

Umplutura:

Ciocolata o topim la foc mic cu smanta pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Punem la rece pentru cateva ore pana crema se raceste foarte bine si capata consistenta. Mixam crema pana devine pufoasa, apoi incorporam si mascarponele, mixand usor.

Desfacem blatul, il lasam sa se racoreasca bine bine, apoi intindem crema uniform. Rulam blatul si dam la rece pentru macar :)) 1 ora

Se orneaza cu frisca.

Rulada cu ciocolata alba si mascarpone

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Très joli gâteau et bien réaliser, il est superbe, j’ai adoré la recette, il est super beau!

  2. Cat de bine poate sa arate!!!! Delicioasa treaba !!

  3. Ce bun… Ca de obicei ador fotografiile tale 😉
    Mai treci si pe la mine Miha, mi-ar face multa placere cite o parere de-a ta :*

  4. Foarte frumoasa,in primul rand!De gust nu te intreb sa nu imi fac pofta:)

  5. Arata pur si simplu….perfect !!!

  6. Arata pur si simplu….perfect !!!

  7. Mmm, ce pufosenie delicioasa!!Minunata!Pupici!

  8. Miha,draga te-am trecut cu placere in noua mea lista de bloguri.Daca vrei m-as bucura nespus sa faci si tu acelasi lucru.
    Pupici si we placut iti doresc!

  9. Multumesc dragelor de aprecieri. Sunteti niste dragute!

  10. Teo, multumesc!
    Nu stiu de ce nu te-am trecut in blogroll pana acum, ca doar te urmaresc de multa vreme. 🙂 Remediem…remediem…:))

  11. Ce-mi plac moturile de frisca rosie-super arata!!

  12. Delicioasa rulada. Arata ata de apetisant!

  13. Minunat acest martisor dulce!!!

  14. Anonymous says:

    mihaela, scumpa mea, vreau sa ti cer un favor – sunt fana ta de cativa ani,dar si a laurei adamache – te rog eu frumos cum poti sa i semnalezi acesteia faptul ca nu i se mai activeaza blogul – primesc pe emailul meu retete de la tine, de la adi hadean, de la fata cu blogul culorile din farfurie si de la laura damache – ei bine, de cateva saptamani, ea este inaccesibila, primesc retetele ei dar nu pot accesa site ul, nu ma lasa sa intru – daca era ceva de la mine nu puteam accesa nici retetele de la voi asa ca ceva se intampla si ea nu stie, poti sa ma ajuti? Adica ma gandesc ca tu trebuie sa cunoti o modalitate de a comunica cu ea eu n am cum nu stiu ….. multumesc anticipat si sa stii ca nu iert nimic din ce faci si ce publici – noroc ca am memorie cumparata si asa pot arhiva preferatele mele, mai ales ooooffff – dulciuri – ca sa ti sun un secret am ajuns la varsta de bunica (ei, tanara…:)- si trebuie sa ma mai abtin de la dulciuri, dar e greu, greu rau.
    aurelia

  15. Aurelia, i-am scris Laurei, sper sa te poata ajuta.

    Felicitari pentru noul statut, cel de bunica tanara. Sa fiti sanatosi cu totii! Va pup!

  16. Aurelia, te rog sa-mi scrii pe mail adresa ta de mail. Pup!

  17. Am lipsit cateva zile , si uite cate bunatati gasesc aici !!! Cred ca a fost fff buna rulada ta !!

  18. Anonymous says:

    este delicioasa,chiar acuma am gustat-o si eu de la pranz o am la rece….nu am fost acasa toata ziua ca altfel nu m-as fi putut abtine.felicitari

  19. Multumesc!
    Ma bucur tare mult ca iti place! Sa o papi cu placere! :*

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: