Pizza – it’s pizza time!

de Miha
182 vizualizări
pizza cu blat subtire

Mi-e lene! Da’ lene rau! :)) Si ce facem in aceasta situatie? Pizza, evident! :)) Se face rapid, poti folosi ca topping orice-ti trece prin cap si orice ai disponibil in frigider…si bineinteles, copiii vor fi incantati 😉

pizza cu blat subtire

Ingrediente

  • Blat de pizza:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • ~300 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru topping:
  • sunca de curcan (reteta AICI)
  • ciuperci de padure
  • ardei gras rosu
  • masline
  • cascaval
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper
  • oregano si busuioc

Mod de preparare Pizza:

Blat de pizza:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina, apoi il transferam in tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Preparam sosul de rosii: punem toate ingredientele in blender si mixam pana amestecul devine omogen. Turnam in strat omogen peste blatul de pizza.

Putem pastra putin pentru pus deasupra in momentul servirii.

Punem deasupra sunca de curcan taiata cubulete, ciupercile de padure, ardeiul taiat fasii si masline din loc in loc. Acoperim cu un strat de cascaval si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana blatul se rumeneste.

Se portioneaza si se serveste calda. Cateva frunze de valeriana puse deasupra in momentul servirii vor face diferenta! 😉

Pofta buna! 🙂

pizza cu blat subtire

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

gaby_d 27 mai 2013 - 15:25

3 fac comanda acum si una pe diseara lu’ Cezar :)))

Răspuns
Rocsy Ciobanu 27 mai 2013 - 20:40

O pizza si pentru mine va rog :))

Răspuns
josé manuel 27 mai 2013 - 21:39

La foto fantástica

Răspuns
Service GSM 21 aprilie 2017 - 19:04

Am sa incerc sa o gatesc

Răspuns
Schimbare Sticla 13 februarie 2018 - 18:04

FOarte bun si mult mai sanatos facut in casa

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: