O tarta aperitiv (puteti sa-i spuneti si pizza, daca doriti :)) ) ce se prepara relativ repede, avand in vedere ca aluatul e de-a gata si scapam de framantare.
E tare bine sa ai acolo in congelator cate un pachet de aluat de foietaj… te scoate din incurcatura, ca vrei dulce, ca vrei sarat…
Ingrediente
- 1 foaie aluat de foietaj
- 1 piept de pui
- cateva felii de bacon
- cateva ciuperci champignon
- 1 conserva de rosii in suc
- sare si piper
- 2 frunze de busuioc verde
- 1 lingura sos de soia
- cateva felii de mozzarella
Mod de preparare Tarta cu aluat de foietaj:
Baconul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, pana devine crocant. Adaugam pieptul de pui si il intoarcem pe toate partile pana se albeste. Punem si rosiile cu tot cu suc si omogenizam. Lasam pe foc pana carnea este fiarta si zeama a scazut suficient. Aproape de final adaugam ciupercile taiate felii si frunzele de busuioc rupte bucati cu mana.
Dam deoparte si lasam la racit.
Foaia de aluat decongelata o punem intr-o tava de tarta, acoperind si marginile. Taiem surplusul de aluat.
Punem compozitia de carne si acoperim cu cateva felii de mozzarella. Se poate folosi si cascaval.
Restul de aluat de foietaj il punem deasupra, sub diverse forme, dupa preferinta. Eu am facut un sul lung si subtire de aluat pe care l-am „innodat” pe acolo. :))))
Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.
10 comentarii
Ce bine arata si ce gustoasa!!!Pup si o seara minunata sa ai!
Si eu pregatesc pentru mofturoasa mea tarta cu aluat foietaj,si ii place tare mult.Crec ca un copil mai mofturos ca al meu nu mai este.
Buna trebuie sa mai fie.
Seara frumoasa sa ai!
Iubesc tartele de orice fel! Pup!
Foietajul asta este chiar minunat,poti face atatea cu el si este foarte gustos!Dovada tarta asta a ta,care arata excelent!
ai dreptate, miha
e bine sa ai pe linag acsa omului :)) niste foietaj din asta gata facut.
minutata tarta asta..pup
Foietaj foietaj… dar ce bun a fost nu? 😉 super arata! pupici
Arata tare bine! lecker!
Multumim, este delicios
Este foarte usor de gatit 🙂