Mancaruri cu pui / Pizza / Retete culinare

Pizza regala

loading...

 * Pentru aluat:

* 125 ml apa
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita drojdie uscata
* 2 cani faina integrala


* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 150 g sunca de pui
* boabe de porumb
* cascaval
* 1 ou
* masline

* Pentru sos:

* suc de rosii
* usturoi
* sare si piper
* oregano

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in apa calduta. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa din nou la crescut, apoi se unge cu sucul de rosii amestecat cu condimentele. Sosul se poate fierbe, daca doriti, apoi se lasa la racit.

Aranjam deasupra blatului ingredientele pentru umplutura. Le dispuneti dupa cum doriti, in cercuri sau in straturi. Presaram cu un strat generos de cascaval.

dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu spre mare, apoi scoatem tava si punem oul in centrul tavii. Garnisim cu cateva masline si dam tava din nou la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se serveste calda.

Sursa

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Mmmm.. cat de bine arata! Imi place super-mult pizza cu oua :d Eu o fac cu oua si spanac – iese minunta!

  2. Sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar ai incarcat-o prea tare, pizza trebuie sa fie subtire 1-1,5cm cu tot cu topping, altfel e ca o turta sau placinta 😛
    Era doar o parere sper sa nu te superi 🙂

  3. Gabriel, nu ma supar. Orice parere (pertinenta) este binevenita.
    Pe viitor voi lua aminte la sfatul tau, desi daca stau bine sa ma gandesc nici asta nu fu prea incarcata. :))) Sau daca o fi e din motive bine intemeiate si pentru o cauza nobila. :)))

  4. ChefChilly, multumesc!
    Alor mei nu le place spanacul. 🙁

  5. Hmmmmmmmmmmmm ce bunatate ai facut tu aici , tare ma bucur ca ai testta-o si ti-a placut. Teoria italienilor zice ca la o pizza ingredientele din topic nu trebuie sa se suprapuna, nu sunca peste ciuperci etc…o cunosc si eu dar tot incarc pizza pentru asta 🙂 Arata delicios si sigur a fost ca atare, spor la facut multe bunatati .

  6. Arata foarte bine 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: