Spirale cu branza de vaci

de Miha
275 vizualizări
Placinta cu branza

Pentru aceasta reteta de Spirale cu branza am refacut reteta de Boccelute cu branza. Aluatul e atat de bun si pufos incat merita sa-l incercati macar o data 🙂

Placinta cu branza

 

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 250 ml lapte
  • * 1 lingura zahar
  • * 2 linguri miere
  • * 1 ou
  • * 50 g margarina Rama Maestro
  • * 10 g drojdie uscata
  • * ~550 g faina
  • * Pentru umplutura: 
  • * 500 g branza dulce
  • * 100 g zahar (sau dupa gust)
  • * 1 ou
  • * 2 linguri amidon
  • * esenta de rom
  • * Pentru uns
  • * 1 galbenus
  • * 2 linguri lapte

Mod de preparare Spirale cu branza de vaci:

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putin lapte caldut. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Restul de lapte caldut se amesteca impreuna cu margarina topita, mierea si oul batut putin. Faina o punem in cuva masinii de maine si se toarna deasupra amestecul cu lapte si maiaua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Daca se framanta cu mana, se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc in care turnam amestecul de lapte si maiaua, dupa care incorporam usor faina dinspre margini spre interior. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata branza. Trebuie sa avem o crema omogena, care nu curge.

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-o foaie ( sau 2, in functie de cat e de mare masa pe care lucrati :)) ) dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime, pe masa usor infainata. Repartizam branza pe intreaga suprafata a aluatului, apoi rulam cat mai strans posibil. Cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata vom taia fasii din aluat, de cca 5-6 cm.

Fiecare rulou il asezam intr-o tava sau vas termorezistent uns cu margarina Rama Maestro. Se mai lasa putin la crescut, apoi se ung cu galbenusul desfacut in lapte.

Capetele ruloului se pun in forme de briose.

Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

O placinta cu branza cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Maria 15 decembrie 2010 - 9:14

Spirale cu brnza de vaci scrie pe mine in weekendul asta … ce poftaaaaaa! Vineri trec prin piata sa iau niste braza si niste Rama si sambata de dimineata sunt pe campul de lupta :-))

Răspuns
Miha 15 decembrie 2010 - 9:51

:))
Maria, si puiul meu papa placinte cu branza pana se bate cu mana pe burta. :))
Ma bucur ca ti-au placut si iti doresc sa ai pofte la papat. :))

Răspuns
Maria 15 decembrie 2010 - 22:17

O, da, placinta-i pohta ce-am pohtit :-))) Si pohtesc in continuare :-)))

Răspuns
Miha 15 decembrie 2010 - 22:22

:))))

Răspuns
Ana 14 septembrie 2015 - 16:25

De ce nu specificati si gradele pentru cei ce au cuptor electric ? 🙂

Răspuns
Miha 14 septembrie 2015 - 16:46

ar trebui sa si folosesc un cuptor electric ca sa pot specifica asta, nu? 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: