Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Reteta Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • Umplutura:
  • 400 g gem de cirese
  • ~100 g nuca macinata
  • Bezea cu nuca:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 150 g nuca macinata
  • cateva picaturi esenta de migdale
loading...

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu!

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca:

Aluat fraged:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusurile si framantam un aluat elastic, nelipicios.

  • daca este necesar, in functie de faina folosita, adaugati 1-2 linguri de lapte rece

Se inveleste aluatul in folie si se da la rece pana se pregateste umplutura.

  • Acest aluat fraged se poate folosi cu succes si la diverse retete de tarte

Umplutura:

Gemul se amesteca intr-un castron cu nuca macinata.

  • daca nu aveti gem puteti folosi si dulceata, pe care o mixati putin cu blenderul vertical
  • se poate folosi orice gem aveti si va place

Bezea cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Punem nuca macinata si cateva picaturi de esenta de migdale si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire, direct pe hartia de copt. Asezam foaia de aluat in tava (20/30 cm) si daca mai este necesar o intindem cu mana, ridicand putin si pe margini. Turnam gemul si intindem in strat cat mai uniform. Peste gem punem bezeaua cu nuca si nivelam.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana bezeaua se rumeneste si devine crocanta

  • verificati, ridicand de coltul hartiei de copt, daca aluatul fraged este rumen

Prajitura cu gem si bezea cu nuca se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Abia dupa ce se raceste foarte bine poate fi taiata, fara ca umplutura sa curga 🙂

Pofta buna! 😉

Prajitura cu gem si nuca

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,43 din 5)
Se încarcă...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]