Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Reteta Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • Umplutura:
  • 400 g gem de cirese
  • ~100 g nuca macinata
  • Bezea cu nuca:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 150 g nuca macinata
  • cateva picaturi esenta de migdale
loading...

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu!

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca:

Aluat fraged:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusurile si framantam un aluat elastic, nelipicios.

  • daca este necesar, in functie de faina folosita, adaugati 1-2 linguri de lapte rece

Se inveleste aluatul in folie si se da la rece pana se pregateste umplutura.

  • Acest aluat fraged se poate folosi cu succes si la diverse retete de tarte

Umplutura:

Gemul se amesteca intr-un castron cu nuca macinata.

  • daca nu aveti gem puteti folosi si dulceata, pe care o mixati putin cu blenderul vertical
  • se poate folosi orice gem aveti si va place

Bezea cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Punem nuca macinata si cateva picaturi de esenta de migdale si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire, direct pe hartia de copt. Asezam foaia de aluat in tava (20/30 cm) si daca mai este necesar o intindem cu mana, ridicand putin si pe margini. Turnam gemul si intindem in strat cat mai uniform. Peste gem punem bezeaua cu nuca si nivelam.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana bezeaua se rumeneste si devine crocanta

  • verificati, ridicand de coltul hartiei de copt, daca aluatul fraged este rumen

Prajitura cu gem si bezea cu nuca se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Abia dupa ce se raceste foarte bine poate fi taiata, fara ca umplutura sa curga 🙂

Pofta buna! 😉

Prajitura cu gem si nuca

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (11 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]