Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Reteta Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • Umplutura:
  • 400 g gem de cirese
  • ~100 g nuca macinata
  • Bezea cu nuca:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 150 g nuca macinata
  • cateva picaturi esenta de migdale
loading...

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu!

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca:

Aluat fraged:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusurile si framantam un aluat elastic, nelipicios.

  • daca este necesar, in functie de faina folosita, adaugati 1-2 linguri de lapte rece

Se inveleste aluatul in folie si se da la rece pana se pregateste umplutura.

  • Acest aluat fraged se poate folosi cu succes si la diverse retete de tarte

Umplutura:

Gemul se amesteca intr-un castron cu nuca macinata.

  • daca nu aveti gem puteti folosi si dulceata, pe care o mixati putin cu blenderul vertical
  • se poate folosi orice gem aveti si va place

Bezea cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Punem nuca macinata si cateva picaturi de esenta de migdale si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire, direct pe hartia de copt. Asezam foaia de aluat in tava (20/30 cm) si daca mai este necesar o intindem cu mana, ridicand putin si pe margini. Turnam gemul si intindem in strat cat mai uniform. Peste gem punem bezeaua cu nuca si nivelam.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana bezeaua se rumeneste si devine crocanta

  • verificati, ridicand de coltul hartiei de copt, daca aluatul fraged este rumen

Prajitura cu gem si bezea cu nuca se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Abia dupa ce se raceste foarte bine poate fi taiata, fara ca umplutura sa curga 🙂

Pofta buna! 😉

Prajitura cu gem si nuca

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (11 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Va spuneam la aceasta reteta ca, fie folosesti un blat de cacao, fie ca folosesti un blat simplu cu vanilie, crema este grozava si fie ca decizi sa faci o prajitura cu crema mascarpone, fie tort… garantat nu mai ramane nimic pentru a doua zi! 🙂 Mod de preparare Prajitura […]

Negresa – reteta simpla si ieftina

Negresa – reteta simpla si ieftina

Ori de cate ori mai „fac rost” de cate un borcan de dulceata, il valorific intr-o negresa – reteta simpla si ieftina. Sper ca acum, daca mi-am dezvaluit secretul, sa nu raman cu prajitura nemancata, dupa ce vor citi copiii ce am scris aici 😂😂 Reteta este, asa cum va […]

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]