Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Reteta Prajitura cu cacao si lapte condensat

Ingrediente

  • Blat cu cacao:
  • 35 g cacao neagra
  • 100 ml apa
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cacao:
  • 300 g lapte condensat indulcit
  • 50 g cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de rom
loading...

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;)))

Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat:

Blat cu cacao:

Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.

  • in functie de tipul de cacao folosit adaugati sau scadeti putin din cantitatea de apa

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema adaugand treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema de cacao:

Intr-un castron punem laptele condensat. Cernem cacao peste laptele condensat si mixam bine, pana la omogenizare. Separat, mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. NU e necesar sa fie si teapana. O adaugam in crema de lapte cu cacao si amestecam. La sfarsit, se pune esenta de rom dupa gust.

  • daca folositi mixerului atentie sa nu se „taie” crema. Pentru siguranta puteti folosi o spatula 😉
  • crema este moale, dar destul de consistenta incat sa nu curga dintre blaturi

Blatul racit se taie in doua parti. Punem o parte in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, aproximativ 2/3 din crema si cel de-al doilea blat. Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore (de preferat peste noapte 😉 )

Prajitura cu cacao si lapte condensat se rastoarna pe un platou, se acopera cu crema ramasa si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de cacao si rom

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru […]

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars 😉 Promit sa revin […]

Prajitura cu cacao si crema de unt

Prajitura cu cacao si crema de unt

Prajitura cu cacao si crema de unt este o prajitura de casa care seamana destul de mult cu prajitura Amandina. O varianta mai simpla, la care apelez atunci cand mi se anunta musafiri sau avem pofta de ceva bun, dar ingrediente prea multe nu am in frigider 🙂 Mod de […]