Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Reteta Prajitura cu cacao si lapte condensat

Ingrediente

  • Blat cu cacao:
  • 35 g cacao neagra
  • 100 ml apa
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cacao:
  • 300 g lapte condensat indulcit
  • 50 g cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de rom
loading...

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;)))

Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat:

Blat cu cacao:

Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.

  • in functie de tipul de cacao folosit adaugati sau scadeti putin din cantitatea de apa

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema adaugand treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema de cacao:

Intr-un castron punem laptele condensat. Cernem cacao peste laptele condensat si mixam bine, pana la omogenizare. Separat, mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. NU e necesar sa fie si teapana. O adaugam in crema de lapte cu cacao si amestecam. La sfarsit, se pune esenta de rom dupa gust.

  • daca folositi mixerului atentie sa nu se „taie” crema. Pentru siguranta puteti folosi o spatula 😉
  • crema este moale, dar destul de consistenta incat sa nu curga dintre blaturi

Blatul racit se taie in doua parti. Punem o parte in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, aproximativ 2/3 din crema si cel de-al doilea blat. Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore (de preferat peste noapte 😉 )

Prajitura cu cacao si lapte condensat se rastoarna pe un platou, se acopera cu crema ramasa si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de cacao si rom

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]