Piept de pui in sos de ceapa si rosii

de Miha
772 vizualizări

Astazi va propun o reteta cu piept de pui in sos de ceapa si rosii, foarte usor de preparat. Buna si aromata, merge de minune cu o mamaliguta aburinda sau cu niste paste, daca nu sunteti prieteni cu malaiul 🙂

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 3 cepe potrivite ca marime
  • 1 cutie rosii cubulete in suc
  • 1 ardei gras
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • putin oregano
  • patrunjel verde

Mod de preparare Piept de pui in sos de ceapa si rosii:

Ceapa tocata marunt se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline si se caleste usor. Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete si pieptul de pui taiat dupa preferinta, fasii sau cuburi. Amestecam continuu pana se albeste carnea, apoi punem rosiile. Adaugam putina apa, atat cat sa se acopere carnea si lasam la fiert la foc mic.

Se presara putin oregano, se sareaza si pipereaza dupa gust. Lasam la fiert pana scade zeama si ajunge la consistenta care ne place. Usturoiul il pisam, il amestecam cu patrunjelul verde tocat marunt si il adaugam in mancare la final. Omogenizam, mai lasam sa dea 2 clocote si stingem focul.

Se serveste cald.

Pui cu sos de rosii si ceapa

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Bianka 2 iunie 2011 - 13:00

Ce poza minunata, poate fi foarte bun

Răspuns
gaby_d 3 iunie 2011 - 7:23

Nu puteai pune si oleaca de ciocolata?:))))
yumy 😀

Răspuns
maya 10 iunie 2011 - 12:49

Excelenta reteta!

Răspuns
Miha 10 iunie 2011 - 12:52

Multumesc Maya! :*

Răspuns
Miha 10 iunie 2011 - 12:53

Gabi, o sa incerc data viitoare! :))

Răspuns
Miha 10 iunie 2011 - 12:53

Multumesc Bianka! Chiar este! 😉

Răspuns
Alexandra 10 ianuarie 2016 - 16:38

Tocmai am terminat-o de facut.A iesit delicioasa!!! Eu am m-ai pus si ciuperci…merita incercata

Răspuns
Miha 11 ianuarie 2016 - 9:50

multumesc 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: