Prajitura Blanc

de Miha
174 vizualizări
Prajitura cu ciocolata Blanc

Vi s-a intamplat vreodata sa va obsedeze vreo prajitura, incat sa nu aveti liniste pana n-o vedeti in farfurie? :))) Cam asa am patit eu cu prajitura Licutei. Si cand am mai vazut-o si la Gabi, deja n-am mai avut stare. :)))

Am intrat in bucatarie si nu stiu cum-necum din neagra a iesit alba. :))) Ce sa fac daca-mi place sa ma joc? :)))

Prajitura cu ciocolata

Prajitura Blanc

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuti
  • 75 g unt
  • Pentru crema:
  • 180 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 350 ml lapte evaporat
  • 15 g gelatina
  • Pentru sos:
  • 200 g dulce de leche
  • lapte

Mod de preparare Prajitura Blanc:

Blat:

Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se toarna apoi untul topit si racit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cca 50 ml apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu untul si jumatate din cantitatea de lapte evaporat. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Incorporam apoi si restul de lapte evaporat.

Turnam in tava, peste blatul de biscuiti si dam la rece pana se intareste.

Intre timp preparam sosul pe care il vom turna deasupra prajiturii. Puteti prepara mai mult, cu siguranta veti dori ca prajitura sa pluteasca in acest sos. :))

Pentru sos:

Punem dulce de leche intr-un castron, apoi turnam deasupra lapte rece si omogenizam. Cantitatea de lapte depinde de consistenta pe care doriti sa o dati sosului.

Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia usor si acoperim cu sos.

Prajitura cu ciocolata Blanc

Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii mai “Dulce Romanie”, provocare gazduita in acesta luna de Alina-Explora Cuisine

poate vă plac și rețetele

42 comentarii

jose manuel 31 mai 2011 - 14:38

Que verdadera delicia, esto se ve divino.

Saludos

Răspuns
Adela Zilahi 31 mai 2011 - 14:44

O prajitura spectaculoasa!

Răspuns
Andreea Dianu 31 mai 2011 - 14:57

Foarte buna prajitura 😛
Vezi ca ai scris 150 g gelatina,cred ca era 15 😀

Răspuns
Miha 31 mai 2011 - 14:59

Multumesc Andreea! :* Din viteza… :))

Răspuns
Miha 31 mai 2011 - 14:59

Saludos Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 31 mai 2011 - 15:00

Si buna Adela! 😉

Răspuns
Anna 31 mai 2011 - 15:58

Me parece una delicia!!!. tengo que hacerlo porque me ha encantado. un saludo.

Răspuns
gaby_d 31 mai 2011 - 16:58

Faina si alba si cred, tare buna.

Răspuns
Alice 31 mai 2011 - 17:56

excelenta

Răspuns
Alina---Explora Cuisine 31 mai 2011 - 17:57

Arata superb prajitura Miha! multumesc ca te-ai gandit la provocare, si o sa o afisez in postare, doar sa-mi trimiti poza in atasament 🙂 Pupici!

Răspuns
minoki 31 mai 2011 - 18:12

Si zici ca dai si tu maine o feliuta? Doamne ce norocoasa sunt ca am asa prietena!

Răspuns
Antonina 1 iunie 2011 - 7:37

Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat Miha.. O zi frumoasa.

Răspuns
Bianka 1 iunie 2011 - 12:18

Nu numai bun, dar si gustos

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 2 iunie 2011 - 8:47

bai, tu ne exorcizezi!!ha ha ha arta excelent ,pup o zi minunata !!!

Răspuns
Anonymous 2 iunie 2011 - 9:14

Präjitura este definitiv gustoasä.
Ce mä impresioneazä pe mine este faptul cä Tu si Gaby reusiti cu Equipment normal sä scoateti asa Rezultate.Ca de exemplu aicia in Tavä de Chec fäcut Blatul semirotund. Asta numesc eu Creativitate si Indeminare….Respect

Răspuns
Anonymous 2 iunie 2011 - 10:15

superba prajitura , dar ce-i cu adevarat remarcabil e ca scrii si tu intr-un final sursa de inspiratie. In multe din retetele tale se regasesc retetele altor bloggeri. Faptul ca iei de la unul aluatul , de la altul umblutura si de la altul glazura, schimbi coniacul cu visinata si cacaua cu ness nu e o scuza sa nu precizezi sursa.

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:26

Daca ai fi mai atenta (si poate vei fi data viitoare) ai observa ca nu am absolut nici o problema in a preciza sursa unei retete. Daca tu ai o problema cu mine, ce-ar fi sa o rezolvam fara sa ne ascudem in anonimat?

O zi frumoasa!

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:26

Anna, multumesc! :*

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:27

Multumesc Gabi, de aprecieri si inspiratie!

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:27

Multumesc Alice! :*

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:28

Multumesc Alina ca m-ai primit la spartul targului. :))) :*

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:29

Minoki, eu ti-am dat…Acu astept review-ul. :)))

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:29

Antonina, multumesc de invitatie. Cu drag! :*

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:30

Multumesc Bianka! 🙂

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:31

Multumesc frumos Mona draga! :* La fel si tie!

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 10:32

Multumesc de aprecieri, Anonim. Desi imi vine sa-ti spun pe nume. :))) Dar iti respect dorinta! :*

Răspuns
Alexa 2 iunie 2011 - 12:04

Anonimii astia care stiu doar sa arunce cu pietre dar niciodata sa isi faca publica identitatea, ah ce i-as mai scutura putin asa.

Si sa trecem la lucruri serioase:
Miha scumpa mi-a plouat in gura, expica-mi insa la ce spui tu lapte evaporat ca am inebunit cautand chesti aasta.

Răspuns
Miha 2 iunie 2011 - 12:39

Alexa, uite aici am pus o poza cu laptele evaporat. http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html

Se gaseste de cumparat in Plus. Daca nu gasesti se poate inlocui cu smantana pentru frisca.

Răspuns
Licuta Marin 2 iunie 2011 - 16:23

Super ideea si delicioasa prajitura…Felicitari!

Răspuns
Haplea 2 iunie 2011 - 19:25

Arata suuper bine prajiturica.Yuuumy

Răspuns
Anonymous 3 iunie 2011 - 8:13

Cum este laptele evaporat?Mari

Răspuns
Miha 3 iunie 2011 - 10:54

Mari, aici am pus o poza cu laptele evaporat: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html Se gaseste de cumparat la Plus.

Răspuns
ela 4 iunie 2011 - 19:56

ce minunatie ai facut tu aici….ca de obicei…

Răspuns
Miha 4 iunie 2011 - 20:15

Multumesc Ela. Pupici cu lipici! :*

Răspuns
aneta 5 iunie 2011 - 12:05

super aceasta prajitura,am sa o incerc si eu doar ca nu stiu de unde sa cumpar lapte evaporat?sau pot inlocui cu ceva?felicitari dinou.Aneta,Lisabona

Răspuns
Miha 5 iunie 2011 - 13:05

Aneta, aici am pus o poza cu laptele evaporat: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html

Daca nu gasesti se poate inlocui cu frisca lichida (smantana dulce pt frisca) fara probleme.

O duminica frumoasa!

Răspuns
aneta 6 iunie 2011 - 20:56

multumesc mult am sa incerc cu siguranta aceasta delicatesa,ador blog-ul dvs.este preferatul meu ptr.ca aici gasesc orice,felicitari inca odata,o saptamana cat mai frumoasa.

Răspuns
Anonymous 13 decembrie 2011 - 21:25

Voiam si eu sa intreb cum ai facut dulce de leche????sau este de cumparat in alimentare???
Dupa cate stiu eu trebuie preparat in casa prin fierberea laptelui condensat timp de 2 ore sau facut la microunde pana prinde gustul caramelului…..mersi

Răspuns
Miha 14 decembrie 2011 - 6:41

Am aratat aici cum am facut dulce de leche: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/05/dulce-de-leche.html Am pus link-ul si aici in reteta. 🙂

Da, este facut prin fierberea laptelul condensat, dar cine are posibilitatea poate folosi si din cel cumparat.

Zi frumoasa! 🙂

Răspuns
Prajitura Noire 30 octombrie 2012 - 11:56

[…] povesteam la prajitura Blanc, cum ca m-a obsedat mult si bine aceasta reteta de prajitura, de cum am vazut-o la Licuta. La […]

Răspuns
Maria 18 octombrie 2016 - 14:12

Sigur voi încerca rețeta. Ce dimensiuni are tava de chec?

Răspuns
Miha 20 octombrie 2016 - 10:00

poti folosi orice tava de chec, 25/12 cm cred ca asta e dimensiunea standard 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: