Vi s-a intamplat vreodata sa va obsedeze vreo prajitura, incat sa nu aveti liniste pana n-o vedeti in farfurie? :))) Cam asa am patit eu cu prajitura Licutei. Si cand am mai vazut-o si la Gabi, deja n-am mai avut stare. :)))
Am intrat in bucatarie si nu stiu cum-necum din neagra a iesit alba. :))) Ce sa fac daca-mi place sa ma joc? :)))
Ingrediente
- Pentru blat:
- 150 g biscuti
- 75 g unt
- Pentru crema:
- 180 g ciocolata alba
- 50 g unt
- 350 ml lapte evaporat
- 15 g gelatina
- Pentru sos:
- 200 g dulce de leche
- lapte
Mod de preparare Prajitura Blanc:
Blat:
Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se toarna apoi untul topit si racit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.
Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.
Crema:
Gelatina o punem la hidratat in cca 50 ml apa rece.
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu untul si jumatate din cantitatea de lapte evaporat. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Incorporam apoi si restul de lapte evaporat.
Turnam in tava, peste blatul de biscuiti si dam la rece pana se intareste.
Intre timp preparam sosul pe care il vom turna deasupra prajiturii. Puteti prepara mai mult, cu siguranta veti dori ca prajitura sa pluteasca in acest sos. :))
Pentru sos:
Punem dulce de leche intr-un castron, apoi turnam deasupra lapte rece si omogenizam. Cantitatea de lapte depinde de consistenta pe care doriti sa o dati sosului.
Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia usor si acoperim cu sos.
Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii mai „Dulce Romanie”, provocare gazduita in acesta luna de Alina-Explora Cuisine
41 comentarii
Que verdadera delicia, esto se ve divino.
Saludos
O prajitura spectaculoasa!
Foarte buna prajitura 😛
Vezi ca ai scris 150 g gelatina,cred ca era 15 😀
Multumesc Andreea! :* Din viteza… :))
Saludos Jose Manuel! 🙂
Si buna Adela! 😉
Me parece una delicia!!!. tengo que hacerlo porque me ha encantado. un saludo.
Faina si alba si cred, tare buna.
excelenta
Arata superb prajitura Miha! multumesc ca te-ai gandit la provocare, si o sa o afisez in postare, doar sa-mi trimiti poza in atasament 🙂 Pupici!
Si zici ca dai si tu maine o feliuta? Doamne ce norocoasa sunt ca am asa prietena!
Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat Miha.. O zi frumoasa.
Nu numai bun, dar si gustos
bai, tu ne exorcizezi!!ha ha ha arta excelent ,pup o zi minunata !!!
Präjitura este definitiv gustoasä.
Ce mä impresioneazä pe mine este faptul cä Tu si Gaby reusiti cu Equipment normal sä scoateti asa Rezultate.Ca de exemplu aicia in Tavä de Chec fäcut Blatul semirotund. Asta numesc eu Creativitate si Indeminare….Respect
superba prajitura , dar ce-i cu adevarat remarcabil e ca scrii si tu intr-un final sursa de inspiratie. In multe din retetele tale se regasesc retetele altor bloggeri. Faptul ca iei de la unul aluatul , de la altul umblutura si de la altul glazura, schimbi coniacul cu visinata si cacaua cu ness nu e o scuza sa nu precizezi sursa.
Daca ai fi mai atenta (si poate vei fi data viitoare) ai observa ca nu am absolut nici o problema in a preciza sursa unei retete. Daca tu ai o problema cu mine, ce-ar fi sa o rezolvam fara sa ne ascudem in anonimat?
O zi frumoasa!
Anna, multumesc! :*
Multumesc Gabi, de aprecieri si inspiratie!
Multumesc Alice! :*
Multumesc Alina ca m-ai primit la spartul targului. :))) :*
Minoki, eu ti-am dat…Acu astept review-ul. :)))
Antonina, multumesc de invitatie. Cu drag! :*
Multumesc Bianka! 🙂
Multumesc frumos Mona draga! :* La fel si tie!
Multumesc de aprecieri, Anonim. Desi imi vine sa-ti spun pe nume. :))) Dar iti respect dorinta! :*
Anonimii astia care stiu doar sa arunce cu pietre dar niciodata sa isi faca publica identitatea, ah ce i-as mai scutura putin asa.
Si sa trecem la lucruri serioase:
Miha scumpa mi-a plouat in gura, expica-mi insa la ce spui tu lapte evaporat ca am inebunit cautand chesti aasta.
Alexa, uite aici am pus o poza cu laptele evaporat. http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html
Se gaseste de cumparat in Plus. Daca nu gasesti se poate inlocui cu smantana pentru frisca.
Super ideea si delicioasa prajitura…Felicitari!
Arata suuper bine prajiturica.Yuuumy
Cum este laptele evaporat?Mari
Mari, aici am pus o poza cu laptele evaporat: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html Se gaseste de cumparat la Plus.
ce minunatie ai facut tu aici….ca de obicei…
Multumesc Ela. Pupici cu lipici! :*
super aceasta prajitura,am sa o incerc si eu doar ca nu stiu de unde sa cumpar lapte evaporat?sau pot inlocui cu ceva?felicitari dinou.Aneta,Lisabona
Aneta, aici am pus o poza cu laptele evaporat: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html
Daca nu gasesti se poate inlocui cu frisca lichida (smantana dulce pt frisca) fara probleme.
O duminica frumoasa!
multumesc mult am sa incerc cu siguranta aceasta delicatesa,ador blog-ul dvs.este preferatul meu ptr.ca aici gasesc orice,felicitari inca odata,o saptamana cat mai frumoasa.
Voiam si eu sa intreb cum ai facut dulce de leche????sau este de cumparat in alimentare???
Dupa cate stiu eu trebuie preparat in casa prin fierberea laptelui condensat timp de 2 ore sau facut la microunde pana prinde gustul caramelului…..mersi
Am aratat aici cum am facut dulce de leche: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/05/dulce-de-leche.html Am pus link-ul si aici in reteta. 🙂
Da, este facut prin fierberea laptelul condensat, dar cine are posibilitatea poate folosi si din cel cumparat.
Zi frumoasa! 🙂
Sigur voi încerca rețeta. Ce dimensiuni are tava de chec?
poti folosi orice tava de chec, 25/12 cm cred ca asta e dimensiunea standard 😉