Pentru mofturosii mei gatesc zilnic. Pentru ei, dar si pentru ca-mi place si mai ales pentru ca nu stiu sa fac mancare care sa tina 2-3 zile :)))), in afara de ciorba si sarmale. :)) Asa se face ca si duminica sunt in bucatarie. Daca nu fac pizza, incerc ceva ce se face simplu si usor, asa cum e si reteta de azi. Reteta care nu e de fapt reteta, ci mai degraba o propunere pentru atunci cand aveti nevoie de ceva rapid si bun. 😉
Ingrediente
- piept de curcan taiat felii
- felii de mozzarella sau cascaval
- sare si piper
- salvie uscata
- ulei de masline aromat cu ardei iute
- cateva linguri vin alb
Mod de preparare Piept de curcan cu salvie:
Pieptul de curcan taiat felii se inveleste in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Punem cate o felie de mozzarella sau cascaval peste felia de carne si rulam. Ruloul obtinut il punem pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu salvie uscata, stropim cu o lingura de ulei aromat cu ardei iute si o lingura de vin.
Inchidem bine in hartie formand un sul bine strans la capete.
Punem rulourile intr-o tava si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute. Scoatem tava, desfacem hartia de pe rulouri si dam din nou la cuptor pana scade toata zeama lasata de carne si se rumenesc usor.
Se servesc calde cu garnitura preferata. Un piure de cartofi aromat cu usturoi si cateva felii de pepene murat e recomandarea mea. 😉
Pofta buna!
6 comentarii
Mmm bun bun!
I-am aratat sotului si i-am spus: trebuie sa intram in bucatarie! A ras copios! dar stiu eu ca si lui i s-a facut pofta!:P
Te pup, Miha!
Ilda
Lavender Thoughts
Aaa, aia e hirtie, eu vedea niste foi de placinta! :)))
O idee excelenta, mai ales ca si eu gatesc zilnic! Credeam ca doar eu fac parte din categoria celor care nu stiu sa gateasca pentru mai multe zile 🙂
Buna ziua. Pentru incepatori, cate grade inseamna „foc mediu”? 😅
180 grade