Prajitura cu Dulce de Leche

de Miha
381 vizualizări

Am descoperit de curand ca in Auchan este lapte condensat indulcit. Mi-am luat cateva 😀 cutii, sa fie… Am stiut din prima ca vreau o prajitura cu gust intens de dulce de leche, astfel ca nu am adaugat prea multe ingrediente in delicioasa crema. Va recomand sa treceti aceasta prajitura pe lista voastra de retete de incercat si sa o faceti cat mai curand. 😉 Pe mine m-a ajutat sa-mi incarc bateriile pentru saptamana ce tocmai a inceput! :))

prajitura cu dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (400 g)
  • 2-3 linguri lapte evaporat/condensat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 g gelatina

Mod de preparare Prajitura cu dulce de leche:

Intai de toate am preparat Dulce de Leche dupa metoda ce v-am aratat-o AICI.  Am fiert cutia de lapte (nedesfacuta) intr-o cratita cu apa timp de 2 ore, apoi am lasat la racit.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si extractul de vanilie si se bate pana se obtine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile amestecate cu ulei, apoi faina in care am amestecat nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Se va face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti.

Crema:

Gelatina se pune intr-un castron si se acopera cu apa rece. Se lasa sa se hidrateze timp de 10 minute.

Punem dulce de leche intr-un castron si adaugam putin lapte evaporat, atat cat sa obtinem o crema omogena, sa o putem amesteca. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. O rasturnam in castron peste dulce de leche si omogenizam bine cu mixerul.

Topim gelatina pe baie de abur (sau la microunde pentru cateva secunde). Luam cateva linguri de crema si amestecam cu gelatina calda, amestecand energic. Acum amestecam cele doua compozitii.

In tava in care am copt blatul punem un blat, 2/3 din crema si acoperim cu cel de-al doialea blat. dam la rece pana se intareste crema. Scoatem prajitura pe un platou, acoperim cu restul de crema si presaram cu ciocolata rasa.

Daca va plac prajiturile insiropate puteti face un sirop simplu de apa cu zahar caramelizat cu care sa umeziti foile de blat.

Pofta buna!

prajitura cu dulce de leche

poate vă plac și rețetele

49 comentarii

oana ciurea 4 martie 2013 - 13:05

Au in Auchan asa ceva?!!?!?!? Suuuper! Iar prajiturica asta e un motiv in plus sa imi iau cateva cutii de rezerva 🙂

Răspuns
Miha 4 martie 2013 - 13:47

Daaa…si eu m-am bucurat tare mult cand am aflat! :)))

Răspuns
Paula Gafitescu 4 martie 2013 - 13:40

vai ce bine arata!! Miha…bine te-ai gandit sa incepi saptamana cu asemenea deliciu 😉 Pupici

Răspuns
Miha 4 martie 2013 - 13:48

Multumesc Paula!

E deja amintire prajitura asta! :))

Răspuns
gaby_d 4 martie 2013 - 13:43

Ce buna tre’sa fie! : x
Arata tare bine.

Răspuns
Miha 4 martie 2013 - 13:49

Multumesc Gabi! ;;)

Răspuns
lulu 4 martie 2013 - 14:17

Minunata prajiturica!!
Miha draga mea pana la urma ce este dulce de leche???de cand tot intreb pe ici pe colo,dar nimeni nu-mi da atentie!!am si eu lapte condensat dulce;asta este???
Pup!!

Răspuns
Miha 4 martie 2013 - 14:31

Lulu, uite aici am povestit cate ceva despre dulce de leche https://www.dulciurifeldefel.ro/dulce-de-leche/

>:D<

Răspuns
Ioana 4 martie 2013 - 16:21

Imi place orice cu dulce de leche, e divin la gust 🙂
Trebuie sa mai cumpar si eu niste lapte condensat.

Răspuns
Miha 4 martie 2013 - 17:13

ce e bun e bun…ce sa mai zic? :))

>:D<

Răspuns
Ereena 4 martie 2013 - 17:09

sunt fan lapte condesnat ca sa nu mai spun de dulce de leche. am o cutie cumparata pentru degustare din bulgaria a fost in jur de 6 lei la 375 de gr si este foarte bun. imi poti spune cat costa in auchan ?

Răspuns
Miha 4 martie 2013 - 17:13

7 lei cutia 😉

Răspuns
adnia 4 martie 2013 - 20:56

o minune de prajitura!

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 12:32

Multumesc Adnia! >:D<

Răspuns
Miha Ela 5 martie 2013 - 9:18

Buna,buna,buna!!!!

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 12:33

da da… asa este! 😉

Răspuns
Juji 5 martie 2013 - 9:55

Pacat ca la noi in Valea Jiului nu se gaseste asa ceva.As fi facut si eu prajitura asta minunata.

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 12:34

Daca nu gasesti in magazine, poti comanda on-line! 😉

Răspuns
Mihaela 5 martie 2013 - 18:13

buna
si mie imi place dulce de leche, ne poti spune mai exact unde in auchan ai gasit aceasta minunatie? la ce raion? eu tot cautat dar n-am dat peste aceste cutii.

Răspuns
Miha 6 martie 2013 - 10:17

Buna, Mihaela!
Il gasesti la raionul cu lapte condensat pentru cafea. Adica pe la cafea pe acolo :))))

Răspuns
lulu 6 martie 2013 - 11:34

Multumesc Miha si te pup;stiam eu ca tu ma vei lumina!!!

Răspuns
liliana 15 martie 2013 - 15:45

In Iasi este in piata Alexandru la 5,5ron la moldoveni si se numeste Don Ration o cutie maro si nu mai trebuie fiarta este excelenta .

Răspuns
Miha 15 martie 2013 - 17:23

Multumim de pont! 😉

Mie imi este cam greu si cam peste mana sa ajung pana acolo…:(

Răspuns
Mihaela 18 martie 2013 - 12:28

m-am sucit prin tot radinul de cafea de nici sa fi gasit lapte condesant. ce am vazut a fost doar lapte condensat la sticlute neindulcit pt cafea. din cate stiu eu pt prajituri tre sa caut la cutie indulcit.

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 12:38

Da, cel indulcit e la cutie de tabla, ca o conserva. Poate la voi l-or fi pus in alt raion. Cel mai bine e sa intrebi pe cineva de la ei din magazin…sigur te vor indruma. 😉

Nu mai am acum in casa, as fi facut o poza sa vezi cum arata, dar fiind marca lor proprie trebuie sa fie in toate magazinele.

Răspuns
Maria 7 aprilie 2015 - 20:33

Este cumva cel comercializat sub denumirea “Kajmak” sub marca Bakalland? Eu am cumparat doar banuind ce este in cutie ( crema caramel, atat simpla cat si cu arome ), inca nu am desfacut-o. Multumesc. Sarbatori cu bine!

Răspuns
Miha 7 aprilie 2015 - 20:57

Maria, asa arata laptele condensat de la Auchan: http://i1262.photobucket.com/albums/ii609/frommegwithlove2/dulcedeleche.jpg

Răspuns
liliana 18 martie 2013 - 15:14

Am facut prajiturica sambata seara si a iesit bine .Doar ca eu am pus 10gr. de gelatina ca mi se parea cam subtire crema .merge facuta si ca tortulet numai ca se mananca prea repede.multumesc de reteta.

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 15:23

sa papati sanatosi! Ma bucur ca ti-a placut! >:D<

Răspuns
ANCA 21 iulie 2013 - 14:27

Am facut si eu crema asta la tortul pe care l-am pregatit de ziua sotului. A fost foarte apreciata! Multumesc MIHA!

Anca, din IASI.

Răspuns
Miha 21 iulie 2013 - 14:40

Cu drag Anca! Si eu multumesc! >:D<

Răspuns
Mariana 16 septembrie 2013 - 14:12

Buna…am incercat sa fac aceasta prajitura..dar nu stiu de ce dupa ce l-am mixat dulcele de leche s-a facut subtire…imi puteti explica unde am gresit mai exact?am lasat crema la frigider dar nu s-a ingrosat si toata crema a fost absorbita de blat….
Va multumesc!

Răspuns
Miha 16 septembrie 2013 - 15:58

Buna ziua Mariana.
Imi poti spune mai exact cum ai procedat? Cat lapte evaporat ai turnat peste dulce de leche? Dulce de leche l-ai preparat tu sau ai avut gata preparat din comert? Esti sigura ca n-ai uitat sa incorporezi gelatina? Ma gandesc ca oricat ar fi de moale, gelatina incheaga compozitia respectiva

Răspuns
Mariana 18 septembrie 2013 - 14:13

am luat doua cutii de la Nestlé de 375 g si le-am lasat la fiert vreo 3 ore aproximativ….cand s-au racit am desfacut cutiile si le-am mixat un pic( nedumerirea mea e de ce dupa ce am mixat aceasta crema-de altfel cu un gust foarte bun- s-a inmuiat?? nu am mai adaugat deloc lapte evaporat

Răspuns
Mariana 14 octombrie 2013 - 17:14

Buna…iti scriu din nou…si desi prima incercare nu mi-a reusit..sunt bucuroasa de faptul ca nu m-am lasat si am mai incercat o data…si e chiar foarte buna aceasta prajitura…

Răspuns
Miha 14 octombrie 2013 - 17:19

Mariana, ma bucur mult ca ai reusit! >:D<

Răspuns
Mariana 14 octombrie 2013 - 19:12

🙂 am o intrebare…in decembrie este ziua de nastere a sotului si trebuie sa fac cateva prajituri…m-am hotarat sa o fac pe asta…care prajitura mi-ai mai recomanda? ar merge si ceva fursecuri? sau…
P.S astea trebuiesc duse la colegii/ele lui de servici..si am ceva emotii…:). Multumesc anticipat 😉

Răspuns
Miha 16 decembrie 2013 - 16:13

Iarta-ma, mesajul asta mi-a scapat. 🙁 Sper ca te-ai descurcat mai bine decat ai fi facut-o cu mine 😀 :*

Răspuns
Mariana 15 decembrie 2013 - 22:42

vreau sa te intreb doua lucruri:
1.As vrea sa fac prajitura asta intr-o forma dreptunghiulara(30/22) e ok daca dublez cantitatile? ar iesi bine? tu ce spui?
2. Cate foi de gelatine reprezinta 5g de gelatina?
Astept raspunsul tau…multumesc mult

Răspuns
Miha 16 decembrie 2013 - 16:10

Buna, Mariana.
1. Da, este ok sa dublezi cantitatile

2. 3 foi de gelatina cred ca sunt de ajuns

Zi frumoasa! >:D<

Răspuns
Mariana 17 decembrie 2013 - 15:02

multumesc frumos…esti o draguta!

Răspuns
Elena 6 octombrie 2014 - 17:10

Eu sant in italia,as incerca sa fac prajitura,lapte condensat indulcit as avea,dar ce este laptele evaporat(condensat)???

Răspuns
Miha 6 octombrie 2014 - 17:30

am cautat o pagina scrisa in italiana si am gasit asta: http://1.bp.blogspot.com/-gayVboJDQD4/TrvfzbpCsYI/AAAAAAAAANw/JIz5RYG43IA/s1600/evaporada_entera_02.jpg Poate te ajuta 🙂

Răspuns
Eugenia 13 noiembrie 2015 - 19:55

Buna seara! Ce este laptele evaporat si cu ce se poate inlocui in reteta respectiva? Multumesc mult!

Răspuns
Miha 14 noiembrie 2015 - 10:40

poti folosi lapte condensat neindulcit

Răspuns
Eugenia 13 noiembrie 2015 - 20:31

As mai avea o intrebare: la o tava de 26 cm diametru ce cantitati ar trebui sa folosesc? Din nou multumesc!

Răspuns
Miha 14 noiembrie 2015 - 10:41

un blat din 6-7 oua cred ca ar fi suficient 😉

Răspuns
Eugenia 15 noiembrie 2015 - 23:26

Multumesc mult pentru raspunsuri Miha! Miine e ziua cea mare,il fac pentru un colectiv de serviciu. Imi asum toata responsabilitatea pentru bunatatea aceasta de prajitura, sper sa-mi iasa bine!

Răspuns
Eugenia 15 noiembrie 2015 - 23:27

Multumesc mult pentru raspunsuri Miha!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: