Am descoperit de curand ca in Auchan este lapte condensat indulcit. Mi-am luat cateva 😀 cutii, sa fie… Am stiut din prima ca vreau o prajitura cu gust intens de dulce de leche, astfel ca nu am adaugat prea multe ingrediente in delicioasa crema. Va recomand sa treceti aceasta prajitura pe lista voastra de retete de incercat si sa o faceti cat mai curand. 😉 Pe mine m-a ajutat sa-mi incarc bateriile pentru saptamana ce tocmai a inceput! :))
Ingrediente
- Pentru blat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 3 linguri faina
- 4 linguri nuca macinata
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura extract de vanilie
- Pentru crema:
- 1 cutie lapte condensat indulcit (400 g)
- 2-3 linguri lapte evaporat/condensat
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 5 g gelatina
Mod de preparare Prajitura cu dulce de leche:
Intai de toate am preparat Dulce de Leche dupa metoda ce v-am aratat-o AICI. Am fiert cutia de lapte (nedesfacuta) intr-o cratita cu apa timp de 2 ore, apoi am lasat la racit.
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si extractul de vanilie si se bate pana se obtine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile amestecate cu ulei, apoi faina in care am amestecat nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Se va face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti.
Crema:
Gelatina se pune intr-un castron si se acopera cu apa rece. Se lasa sa se hidrateze timp de 10 minute.
Punem dulce de leche intr-un castron si adaugam putin lapte evaporat, atat cat sa obtinem o crema omogena, sa o putem amesteca. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. O rasturnam in castron peste dulce de leche si omogenizam bine cu mixerul.
Topim gelatina pe baie de abur (sau la microunde pentru cateva secunde). Luam cateva linguri de crema si amestecam cu gelatina calda, amestecand energic. Acum amestecam cele doua compozitii.
In tava in care am copt blatul punem un blat, 2/3 din crema si acoperim cu cel de-al doialea blat. dam la rece pana se intareste crema. Scoatem prajitura pe un platou, acoperim cu restul de crema si presaram cu ciocolata rasa.
Daca va plac prajiturile insiropate puteti face un sirop simplu de apa cu zahar caramelizat cu care sa umeziti foile de blat.
Pofta buna!
49 comentarii
Au in Auchan asa ceva?!!?!?!? Suuuper! Iar prajiturica asta e un motiv in plus sa imi iau cateva cutii de rezerva 🙂
Daaa…si eu m-am bucurat tare mult cand am aflat! :)))
vai ce bine arata!! Miha…bine te-ai gandit sa incepi saptamana cu asemenea deliciu 😉 Pupici
Multumesc Paula!
E deja amintire prajitura asta! :))
Ce buna tre’sa fie! : x
Arata tare bine.
Multumesc Gabi! ;;)
Minunata prajiturica!!
Miha draga mea pana la urma ce este dulce de leche???de cand tot intreb pe ici pe colo,dar nimeni nu-mi da atentie!!am si eu lapte condensat dulce;asta este???
Pup!!
Lulu, uite aici am povestit cate ceva despre dulce de leche http://www.dulciurifeldefel.ro/dulce-de-leche/
>:D<
Imi place orice cu dulce de leche, e divin la gust 🙂
Trebuie sa mai cumpar si eu niste lapte condensat.
ce e bun e bun…ce sa mai zic? :))
>:D<
sunt fan lapte condesnat ca sa nu mai spun de dulce de leche. am o cutie cumparata pentru degustare din bulgaria a fost in jur de 6 lei la 375 de gr si este foarte bun. imi poti spune cat costa in auchan ?
7 lei cutia 😉
o minune de prajitura!
Multumesc Adnia! >:D<
Buna,buna,buna!!!!
da da… asa este! 😉
Pacat ca la noi in Valea Jiului nu se gaseste asa ceva.As fi facut si eu prajitura asta minunata.
Daca nu gasesti in magazine, poti comanda on-line! 😉
buna
si mie imi place dulce de leche, ne poti spune mai exact unde in auchan ai gasit aceasta minunatie? la ce raion? eu tot cautat dar n-am dat peste aceste cutii.
Buna, Mihaela!
Il gasesti la raionul cu lapte condensat pentru cafea. Adica pe la cafea pe acolo :))))
Multumesc Miha si te pup;stiam eu ca tu ma vei lumina!!!
In Iasi este in piata Alexandru la 5,5ron la moldoveni si se numeste Don Ration o cutie maro si nu mai trebuie fiarta este excelenta .
Multumim de pont! 😉
Mie imi este cam greu si cam peste mana sa ajung pana acolo…:(
m-am sucit prin tot radinul de cafea de nici sa fi gasit lapte condesant. ce am vazut a fost doar lapte condensat la sticlute neindulcit pt cafea. din cate stiu eu pt prajituri tre sa caut la cutie indulcit.
Da, cel indulcit e la cutie de tabla, ca o conserva. Poate la voi l-or fi pus in alt raion. Cel mai bine e sa intrebi pe cineva de la ei din magazin…sigur te vor indruma. 😉
Nu mai am acum in casa, as fi facut o poza sa vezi cum arata, dar fiind marca lor proprie trebuie sa fie in toate magazinele.
Este cumva cel comercializat sub denumirea „Kajmak” sub marca Bakalland? Eu am cumparat doar banuind ce este in cutie ( crema caramel, atat simpla cat si cu arome ), inca nu am desfacut-o. Multumesc. Sarbatori cu bine!
Maria, asa arata laptele condensat de la Auchan: http://i1262.photobucket.com/albums/ii609/frommegwithlove2/dulcedeleche.jpg
Am facut prajiturica sambata seara si a iesit bine .Doar ca eu am pus 10gr. de gelatina ca mi se parea cam subtire crema .merge facuta si ca tortulet numai ca se mananca prea repede.multumesc de reteta.
sa papati sanatosi! Ma bucur ca ti-a placut! >:D<
Am facut si eu crema asta la tortul pe care l-am pregatit de ziua sotului. A fost foarte apreciata! Multumesc MIHA!
Anca, din IASI.
Cu drag Anca! Si eu multumesc! >:D<
Buna…am incercat sa fac aceasta prajitura..dar nu stiu de ce dupa ce l-am mixat dulcele de leche s-a facut subtire…imi puteti explica unde am gresit mai exact?am lasat crema la frigider dar nu s-a ingrosat si toata crema a fost absorbita de blat….
Va multumesc!
Buna ziua Mariana.
Imi poti spune mai exact cum ai procedat? Cat lapte evaporat ai turnat peste dulce de leche? Dulce de leche l-ai preparat tu sau ai avut gata preparat din comert? Esti sigura ca n-ai uitat sa incorporezi gelatina? Ma gandesc ca oricat ar fi de moale, gelatina incheaga compozitia respectiva
am luat doua cutii de la Nestlé de 375 g si le-am lasat la fiert vreo 3 ore aproximativ….cand s-au racit am desfacut cutiile si le-am mixat un pic( nedumerirea mea e de ce dupa ce am mixat aceasta crema-de altfel cu un gust foarte bun- s-a inmuiat?? nu am mai adaugat deloc lapte evaporat
Buna…iti scriu din nou…si desi prima incercare nu mi-a reusit..sunt bucuroasa de faptul ca nu m-am lasat si am mai incercat o data…si e chiar foarte buna aceasta prajitura…
Mariana, ma bucur mult ca ai reusit! >:D<
🙂 am o intrebare…in decembrie este ziua de nastere a sotului si trebuie sa fac cateva prajituri…m-am hotarat sa o fac pe asta…care prajitura mi-ai mai recomanda? ar merge si ceva fursecuri? sau…
P.S astea trebuiesc duse la colegii/ele lui de servici..si am ceva emotii…:). Multumesc anticipat 😉
Iarta-ma, mesajul asta mi-a scapat. 🙁 Sper ca te-ai descurcat mai bine decat ai fi facut-o cu mine 😀 :*
vreau sa te intreb doua lucruri:
1.As vrea sa fac prajitura asta intr-o forma dreptunghiulara(30/22) e ok daca dublez cantitatile? ar iesi bine? tu ce spui?
2. Cate foi de gelatine reprezinta 5g de gelatina?
Astept raspunsul tau…multumesc mult
Buna, Mariana.
1. Da, este ok sa dublezi cantitatile
2. 3 foi de gelatina cred ca sunt de ajuns
Zi frumoasa! >:D<
multumesc frumos…esti o draguta!
Eu sant in italia,as incerca sa fac prajitura,lapte condensat indulcit as avea,dar ce este laptele evaporat(condensat)???
am cautat o pagina scrisa in italiana si am gasit asta: http://1.bp.blogspot.com/-gayVboJDQD4/TrvfzbpCsYI/AAAAAAAAANw/JIz5RYG43IA/s1600/evaporada_entera_02.jpg Poate te ajuta 🙂
Buna seara! Ce este laptele evaporat si cu ce se poate inlocui in reteta respectiva? Multumesc mult!
poti folosi lapte condensat neindulcit
As mai avea o intrebare: la o tava de 26 cm diametru ce cantitati ar trebui sa folosesc? Din nou multumesc!
un blat din 6-7 oua cred ca ar fi suficient 😉
Multumesc mult pentru raspunsuri Miha! Miine e ziua cea mare,il fac pentru un colectiv de serviciu. Imi asum toata responsabilitatea pentru bunatatea aceasta de prajitura, sper sa-mi iasa bine!
Multumesc mult pentru raspunsuri Miha!