Dulciuri

Crema de zahar ars cu portocale

Va povesteam ca am avut multe portocale carora a trebuit sa le gasesc intrebuintare. Si chiar au fost multe, daca tot mi-au ramas dupa ce-am facut 2 portii de clatite cu suc de portocale ­čśÇ Crema de zahar ars este un alt desert preferat de noi, astfel ca am incercat si varianta asta. Crema are o textura usor diferita fata de varianta clasica, dar e buna si asa. „Buna di tat!” :)))

crema de zahar ars cu portocale

crema de zahar ars cu portocale

Ingrediente

  • 700 ml lapte
  • ~300 ml suc de portocale
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare crema de zahar ars cu portocale:

Ouale si zaharul se bat pana se albesc si devin ca o crema. Se toarna usor laptele, sucul de portocale si esenta de vanilie, amestecand continuu.

Cele 6 linguri de zahar se caramelizeaza intr-o cratita. Rasturnati caramelul intr-un vas termorezistent. Caramelul se intinde uniform pe fundul si peretii vasului, apoi se lasa la racit. Se toarna compozitia cu lapte si suc de portocale si se da vasul la cuptor, pana se incheaga compozitia si se rumeneste usor deasupra.

Vasul il vom pune intr-o tava in care am pus apa care sa ajunga pana la jumatate din inaltimea vasului.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se poate servi.

crema de zahar ars cu portocale

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Arata foarte bine si cred ca si combinatia este foarte reusita, am s-o incerc:)

  2. Superba, ma gandesc ce gust bun o avut:)

  3. Hummmm….j’adore les cr├Ęme et celui ci a un aspect tr├Ęs app├ętissant, bravo!

    Bisous

  4. Mmmm ce bine arata!O primavara minunata iti doresc!

  5. Super poze, super reteta!
    Pupici

  6. Recunosc ca nu sunt fan crema de zahar ars, dar cred ca mi-ar placea varianta asta cu portocala.

  7. Trebuie sa fie delicioasa crema asta cu portocale. Imi place mult crema de zahar ars, iar portocalele sunt fructele mele preferate. Sa ai o primavara minunata, Miha!

  8. Juji says:

    Va multumesc pentru retetele dumneavoastra deoarece sunt extraordinare de bune si accesibile fiecarui buzunar.Sa ne incantati in continuare multi,multi ani de aici inainte.Vreau sa va felicit pentru premiul primit chiar ca l-ati meritat pe drept,ma bucur pentru dumneavoastra.Totodata va multumesc pentru retetele trimise fiind abonata la retetele dumneavoastra minunate.

  9. Ramo says:

    Fcaem schimb de produse eu iti dau tort de biscuiti cu dulceata de caise si budinca iar tu imi trimiti o felie din preparatul tau insotit de tacamuri care vor ramane la mine))))))))))Ce zici??)))

  10. Prima poza este atat de frumoasa, incat nici nu mai citit reteta…

  11. Miha Ela says:

    Hmmm,ce bine miroase! Vreau si eu putin ;;)

  12. O alta reteta din copilarie. Imi aduc aminte ca temperatura cuptorului nu trebuie sa fie mare, altfel se branzeste inauntru si nu mei este omogena. Aceste retete prezentate sunt chiar delicioase.razvana1221.blogspot.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]