Aperitive / Retete culinare

Pide cu branza si spanac

loading...

Sunt atat de bucuroasa ca am gasit metoda de a-i pacali pe ai mei sa manance spanac ca nici nu va dati seama! :)) De cate ori am ocazia fac cate o placinta cu branza sarata, la care adaug si spanac, atat cat sa nu fie detectabil de limbile sensibile. :))

Imi place sa fac placinta cu branza sarata, pentru ca ma pot juca asa cum vreau cu ingredientele si felurile de branza. De aceasta data am optat pentru aceasta reteta, inspirata de Andreea.


 
Pentru aluat:

~200 g faina
100 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut si uleiul si framantam un aluat elastic si omogen, ce nu se lipeste de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Pentru umplutura:

200 g branza sarata (telemea)
1 ou
2 linguri smantana
spanac
sare si piper
marar verde

Intr-un bol amestecam branza sfaramata cu oul si smantana. Adaugam spanacul si mararul tocate, saram si piperam dupa gust.

Aluatul se imparte in 2. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul  intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Se pune branza pe mijlocul foii, lasand marginile libere, de cca 3 cm. Se pliaza marginile peste umplutura, astfel incat capetele sa se intalneasca la mijloc, apoi se da forma de barcuta.

Se aseaza barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cateva minute la dospit. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de mac si susan si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Excelente, atat calde cat si reci.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ador placinta cu branza, in orice forma!

  2. Hummmm… c’est délicieux!

    Bisous

  3. Delicios… ca intotdeauna!!

  4. Barcute! 🙂 Foarte bune si usor de facut!

  5. Delicioase,chiar si pentru limbile sensibile cum bine zici!Pupici

  6. E musai sa fac si eu reteta ta. In week-end-ul asta! Minunat acest blog!

  7. Mama ce bunatate ai preparat acolo!

  8. M-ai pacali lejer si pe mine Miha draga 🙂
    Foarte faine sunt,si daca stau bine si ma gandesc sunt perfecte de pus si in pachetel la scoala.
    Multumesc de idee.Tzuc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: