Pide cu branza si spanac

de Miha
231 vizualizări

Sunt atat de bucuroasa ca am gasit metoda de a-i pacali pe ai mei sa manance spanac ca nici nu va dati seama! :)) De cate ori am ocazia fac cate o placinta cu branza sarata, la care adaug si spanac, atat cat sa nu fie detectabil de limbile sensibile. :))

Imi place sa fac placinta cu branza sarata, pentru ca ma pot juca asa cum vreau cu ingredientele si felurile de branza. De aceasta data am optat pentru aceasta reteta, inspirata de Andreea.


 
Pentru aluat:

~200 g faina
100 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut si uleiul si framantam un aluat elastic si omogen, ce nu se lipeste de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Pentru umplutura:

200 g branza sarata (telemea)
1 ou
2 linguri smantana
spanac
sare si piper
marar verde

Intr-un bol amestecam branza sfaramata cu oul si smantana. Adaugam spanacul si mararul tocate, saram si piperam dupa gust.

Aluatul se imparte in 2. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul  intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Se pune branza pe mijlocul foii, lasand marginile libere, de cca 3 cm. Se pliaza marginile peste umplutura, astfel incat capetele sa se intalneasca la mijloc, apoi se da forma de barcuta.

Se aseaza barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cateva minute la dospit. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de mac si susan si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Excelente, atat calde cat si reci.

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Ancuta 26 aprilie 2012 - 10:49

Ador placinta cu branza, in orice forma!

Răspuns
Beth 26 aprilie 2012 - 10:57

Hummmm… c’est délicieux!

Bisous

Răspuns
The Wandering Oltean 26 aprilie 2012 - 13:40

Delicios… ca intotdeauna!!

Răspuns
Roxana 26 aprilie 2012 - 14:55

Barcute! 🙂 Foarte bune si usor de facut!

Răspuns
FLORY 26 aprilie 2012 - 17:19

Delicioase,chiar si pentru limbile sensibile cum bine zici!Pupici

Răspuns
Fab Chef 26 aprilie 2012 - 20:28

E musai sa fac si eu reteta ta. In week-end-ul asta! Minunat acest blog!

Răspuns
Haplea 26 aprilie 2012 - 20:35

Mama ce bunatate ai preparat acolo!

Răspuns
Angelica 27 aprilie 2012 - 11:56

M-ai pacali lejer si pe mine Miha draga 🙂
Foarte faine sunt,si daca stau bine si ma gandesc sunt perfecte de pus si in pachetel la scoala.
Multumesc de idee.Tzuc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: