Piticii mei consuma cu placere paste. Fie ca sunt cu sos de rosii, fie ca-s cu smantana si usturoi. Iar daca sunt dulci cu atat mai bine. :)))
300 g paste ( puteti folosi orice fel, eu am pus fusilli)
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs.
1 piept de pui
1 ceapa
1 morcov
1 cana suc de rosii
4 catei usturoi
1/2 pahar vin alb
sare si piper
oregano si busuioc
Ceapa si usturoiul tocate marunt, morcovul dar pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-au inmuiat adaugam sucul de rosii si pieptul de pui tocat. Turnam vinul, asezonam cu oregano si busuioc, potrivim gustul de sare si piper. Fierbem pana scade sosul si carnea este fiarta.
Pentru sosul Bechamel:
50 g unt
2 linguri faina
500 ml lapte
nucsoara
sare si piper
50 g cascaval
Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu se formeze cocoloase. Punem si laptele, putin cate putin, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si fierbem pana incepe sa se ingroase, moment in care adaugam cascavalul ras. Omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.
Pentru presarat deasupra:
100 g mozzarella
Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din jumatate din cantitatea de paste, apoi sosul cu carne si acoperim cu cea de-a 2-a jumatate din cantitatea de paste.
Turnam deasupra, cat mai uniform, sosul Bechamel si acoperim cu un strat de mozzarella rasa. Dam vasul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
8 comentarii
multumim
vai ce bine arata, asa pofta mi-ai facut, maine fac si eu, nu am fusilli am pene dar sigur va iesi
il aduc pe simon la tine,sigur ar papa si el bunaciunile de fata!:)
Miha…yumm, yumm!
Foarte bun !!!! Am incercat-o ieri !
Ma bucur mult ca v-a placut reteta! 🙂
Alisonule drag… abia astept sa-l trimiti la mine pe Simon, pui frumos si scump. :*
Minoki, mai schimba placa fata draga. :))))