Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Paste cu carne la cuptor

loading...

Piticii mei consuma cu placere paste. Fie ca sunt cu sos de rosii, fie ca-s cu smantana si usturoi. Iar daca sunt dulci cu atat mai bine. :)))

300 g paste ( puteti folosi orice fel, eu am pus fusilli)

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs.

1 piept de pui
1 ceapa
1 morcov
1 cana suc de rosii
4 catei usturoi
1/2 pahar vin alb
sare si piper
oregano si busuioc

Ceapa si usturoiul tocate marunt, morcovul dar pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-au inmuiat adaugam sucul de rosii si pieptul de pui tocat. Turnam vinul, asezonam cu oregano si busuioc, potrivim gustul de sare si piper. Fierbem pana scade sosul si carnea este fiarta.

Pentru sosul Bechamel:

50 g unt
2 linguri faina
500 ml lapte
nucsoara
sare si piper
50 g cascaval

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu se formeze cocoloase. Punem si laptele, putin cate putin, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si fierbem pana incepe sa se ingroase, moment in care adaugam cascavalul ras. Omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Pentru presarat deasupra:

100 g mozzarella

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din jumatate din cantitatea de paste, apoi sosul cu carne si acoperim cu cea de-a 2-a jumatate din cantitatea de paste.

Turnam deasupra, cat mai uniform, sosul Bechamel si acoperim cu un strat de mozzarella rasa. Dam vasul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Anonymous says:

    multumim

  2. vai ce bine arata, asa pofta mi-ai facut, maine fac si eu, nu am fusilli am pene dar sigur va iesi

  3. il aduc pe simon la tine,sigur ar papa si el bunaciunile de fata!:)

  4. Miha…yumm, yumm!

  5. Elena Apostol-Filimon says:

    Foarte bun !!!! Am incercat-o ieri !

  6. Ma bucur mult ca v-a placut reteta! 🙂

  7. Alisonule drag… abia astept sa-l trimiti la mine pe Simon, pui frumos si scump. :*

  8. Minoki, mai schimba placa fata draga. :))))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]