Mancaruri cu pui / Retete culinare

Papricas de pui cu galuste

loading...

1 kg pulpe de pui
2 cepe
3 linguri ulei de masline
1/2 capatana de usturoi
1 cana suc de rosii
1 lingura boia de ardei dulce
piper boabe
cimbru uscat
patrunjel uscat
sare

Pentru galuste:

150 g faina
200 ml apa
50 ml ulei
2 oua

Pulpele curatate si spalate se rumenesc usor in uleiul bine incins. Se scot intr-un alt vas si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se caleste foarte putin ceapa tocata marunt, se adauga sucul de rosii, boiaua de ardei, cimbru si 1 cana cu apa. Sosul format se rastoarna peste carne, se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana este gata carnea.

Galuste:

Se pune apa la fiert cu uleiul si cand a dat in fiert se adauga toata faina deodata, amestecandu-se energic, sa se incorporeze. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Se pun la fiert in apa cu sare, formand cu lingurita galuste mici de marimea unei alune (mai mari :)) ) Se fierb cateva minute, pana se umfla si se ridica la suprafata, apoi se scurg si se pun in cratita cu carne, unde se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.

Se potriveste carnea sa aiba suficienta zeama, deoarece trebuie sa avem o cantitate egala de sos cu carne si galuste.

Aproape de final, cu 5 minute inainte de a fi gata, punem usturoiul pisat si omogenizam.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Delicioso el plato. Saludos

  2. Delicios! Yumm, yumm!

  3. Miha…papica asta buna imi aminteste de mancarea copilariei mele….
    Doamne da’buna poate fi !
    Felicitarile mele !

  4. Unde a disparut comentariul meu ?

  5. Foarte gustos

  6. Buna idee … maine o prestez.
    Am indraznit sa-ti trimit o leapsa, pe blogul meu.

  7. Si mie tot de copilarie imi aminteste……….era una din mancarurile mele preferate.
    O seara placuta!

  8. felicia says:

    Cu usturoiul ce facem?

  9. Felicia, am scris in reteta…”Aproape de final, cu 5 minute inainte de a fi gata, punem usturoiul pisat si omogenizam.”

  10. Multumesc tuturor de comentarii si aprecieri. :* :*

  11. felicia(mangalia) says:

    Te rog iarta-ma eram in graba si nu am citit pana la sfarsit.Am facut „papricasul” este foarte bun dar pe mine ma incanta foarte mult galustile…ai mei copii au fost incantati.

  12. Felicia, sa va fie de bine masa. 😉 Ma bucur tare mult ca v-a placut! :* :*

  13. Anonymous says:

    super tare reteta…am facuto..e super!!!

  14. Ma bucur ca ti-a placut! Sa-ti fie de bine masa! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]