Chec din albusuri cu nuca de cocos

de Miha
894 vizualizări
Chec cu nuca de cocos

Ce faci atunci cand aduni prea multe albusuri la congelator? Ori chec ori bezele.
Eu as fi vrut sa fac bezele, dar din nu stiu ce motive spuma n-a vrut sa fie chiar asa motata cum as fi vrut. Atunci am hotarat sa fac aceasta reteta de chec. As fi vrut sa-l glazurez in ciocolata, dar era atat de bun si parfumat incat am zis ca ciocolata o pastrez pentru o alta reteta :)))

Chec cu nuca de cocos

Chec pufos din albusuri

Ingrediente

  • 300 g albus
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 50 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Chec din albusuri cu nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si face turturi. Untul topit si racit il incorporam usor in spuma de albusuri, impreuna cu esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra. Cand e gata, checul se va crapa, dar pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Gustos si delicios ca anexa la cana de lapte a copiilor sau cana de cafea a parintilor. :)))

Chec simplu din albusuri

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

Bianka 19 februarie 2011 - 7:42

Gustos

Răspuns
Prajituri de casa 19 februarie 2011 - 10:07

Renunta la praful de copt si esenta de vanilie, sunt prea multe chimicale 🙁

Răspuns
Invizibilul 19 februarie 2011 - 12:26

Prea multe albusuri in congelator ? Exista asa ceva ? 🙂

Răspuns
Miha 19 februarie 2011 - 12:37

Multumesc Bianka! 🙂

Răspuns
Miha 19 februarie 2011 - 12:40

Prajituri de casa, de acord. Dar cu ce alt agent de crestere pot inlocui praful de copt?

Răspuns
Miha 19 februarie 2011 - 12:42

Invizibilule, exista, da. Diverse prajituri sau sosuri nu necesita decat galbenusurile la preparare. Astfel ca albusurile le pastrez intr-o caserola la congelator pana pregatesc o reteta ce nu necesita decat albusuri. 🙂

Răspuns
jose manuel 19 februarie 2011 - 17:39

Me encanta este bizcocho, me lo apunto.

Saludos

Răspuns
minoki 19 februarie 2011 - 19:03

Miha, yumm, yumm!

Răspuns
Mihaela 19 februarie 2011 - 19:34

Miha, spune-mi te rog cate albusuri inseamna 300 g albus? Sau mai bine zis, o cana/ceasca? Eu nu am cu ce sa cantaresc si mi-ar fi de folos informati asta…multumesc!

Răspuns
Miha 19 februarie 2011 - 20:41

Jose Manuel, multumesc! 🙂

Răspuns
Miha 19 februarie 2011 - 20:42

Minoki, e bun? E bun? :)))

Răspuns
Miha 19 februarie 2011 - 20:46

Mihaela vin cu masuratori de ultima ora. :))

Deci, un ou de marime medie ( de asta aveam in frigider) are 65 g ( cu tot cu coaja). Din care albus 40 g si galbenus 15 g.

Răspuns
elena apostol- filimon 20 februarie 2011 - 3:30

Miha draga azi am facut prajitura asta ptr prima oara ,e SUPER !!!!!Mii de multumiri ptr tot ceea ce faci !

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: