Aceste fursecuri fragede cu unt le puteti umple cu orice gem aveti si va place voua, eu am ales un gem de capsuni. Puteti sa le umpleti si cu o crema de ciocolata, vanilie sau caramel. Aluatul foarte fraged si bun, aromat cu vanilie si coaja de lamaie, este minunat. De minune se potriveste si la cornulete 😉
INGREDIENTE
- 200 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 300 g faina
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- Umplutura:
- gem de capsuni
Mod de preparare Fursecuri fragede cu unt si gem:
Untul topit partial sau lasat la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare, zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia. Cand untul devine ca o crema se adauga oul intreg si se mixeaza pana la incorporare. In final se adauga faina si se framanta usor, pana se incorporeaza toata faina. Aluatul va fi unul moale si cremos, nu mai adaugati faina. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o jumatate de ora.
Dupa o jumatate de ora de stat la rece aluatul se mai intareste si se poate intinde usor pe masa infainata. Se intinde o foaie de cca 3 mm grosime, dupa care se decupeaza cu o forma rotunda. La jumatate dintre ele se decupeaza mijlocul cu o forma rotunda mica (eu am folosit un dui de cca 2 cm)
Marginile ramase se aduna si framanta usor, fara a ingloba prea multa faina de pe masa. Se intinde din nou si se decupeaza alte cercuri.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (180 de grade) pentru cca 10 minute, in functie de cuptor. Fursecurile trebuie sa fie usor rumene dedesubt. Se lasa la racit.
Peste fiecare fursec se pune cate o lingurita de gem de capsuni si deasupra se aseaza inelele (discurile decupate). Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Se pot servi imediat, dar mai fragede si mai bune sunt dupa cateva zile.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
3 comentarii
Frumusei biscuitii tai,spune-mi te rog cati biscuiti ies din cantitatile date de tine?
Ce buni sunt! De nota 10!
Multumesc!
Ma bucur mult ca au fost pe plac!