Dulciuri

Panna cotta cu mango si ghimbir caramelizat

panna cotta cu fructe

Panna cotta este un desert care-mi place tare mult. Imi place ca poate fi servit cu absolut orice sos  iti trece prin cap sau iti place, de la ciocolata sau vanilie pana la cele mai exotice fructe.

Astazi va propun o combinatie absolut senzationala, o sa simtiti cum papilele gustative o iau razna :)))

panna cotta cu fructe

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite gelatina
  • Pentru sosul de mango:
  • 1 mango mare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru ghimbirul caramelizat:
  • 1 bucata de 2 cm ghimbir
  • 1 lingura zahar
loading...

Mod de preparare Panna cotta cu mango si ghimbir caramelizat:

Vom prepara mai intai sosul de mango:

Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza pulpa fructului pe orizontala si pe verticala, ca si cum am face un grilaj, apoi se preseaza coaja in jos. Se desprind cuburile de mango de pe coaja si se pun intr-un vas unde le vom pasa bine cu mixerul vertical. Se adauga zaharul, se omogenizeaza si se pune la fiert la foc mic pana scade zeama si ajunge la consistenta dorita.

  • Eu nu l-am fiert mai mult de 5 minute
  • Fructul de mango pe care l-am folosit a fost foarte bine copt si foarte dulce. Daca o sa considerati necesar mai puteti adauga zahar.

Sosul de mango se pune la frigider, sa se raceasca foarte bine.

Panna Cotta:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.

Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca, laptele si zaharul. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam si aromam dupa gust cu vanilie.

Ghimbir caramelizat:

Ghimbirul se taie fasii foarte subtiri. Se pune impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa intr-o cratita pe foc mic. Amestecand constant se tine pe foc pana se evapora apa si zaharul se caramelizeaza. Se rastoarna pe o bucata de hartie se copt si se lasa la racit.

Panna cotta si sosul de mango se pun in pahare, cu pauza de cateva minute la congelator intre straturi. Ghimbirul caramelizat se faramiteaza si se presara in fiecare pahar in parte.

panna cotta cu fructe

panna cotta cu fructe

Pofta buna! 😉

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. lulu says:

    Panna cotta e printre preferatele mele,delicioasa!!

  2. Que preciosidad.

    Me encanta.

  3. Wow, ce bunatate!!

  4. cristiana says:

    buna , imi poti spune te rog cum le dai aceasta forma in pahare? Adica ma gandesc ca daca pui ceva lichid intr-un pahar se acopera jumate , la tine vad ca este un sfert o culoare si trei sferturi cealalta culoare, cum ai obtinut acest lucru ?

    • Pui prima compozitie in pahar tinand paharul inclinat. In aceasta pozitie il pui cateva minute la congetor, apoi torni si cealalta compozitie 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]