Panna cotta este un desert care-mi place tare mult. Imi place ca poate fi servit cu absolut orice sos iti trece prin cap sau iti place, de la ciocolata sau vanilie pana la cele mai exotice fructe.
Astazi va propun o combinatie absolut senzationala, o sa simtiti cum papilele gustative o iau razna :)))
Ingrediente
- Pentru panna cotta:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 ml lapte
- 1 lingura zahar
- esenta de vanilie
- 2 lingurite gelatina
- Pentru sosul de mango:
- 1 mango mare
- 1 lingura zahar
- Pentru ghimbirul caramelizat:
- 1 bucata de 2 cm ghimbir
- 1 lingura zahar
Mod de preparare Panna cotta cu mango si ghimbir caramelizat:
Vom prepara mai intai sosul de mango:
Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza pulpa fructului pe orizontala si pe verticala, ca si cum am face un grilaj, apoi se preseaza coaja in jos. Se desprind cuburile de mango de pe coaja si se pun intr-un vas unde le vom pasa bine cu mixerul vertical. Se adauga zaharul, se omogenizeaza si se pune la fiert la foc mic pana scade zeama si ajunge la consistenta dorita.
- Eu nu l-am fiert mai mult de 5 minute
- Fructul de mango pe care l-am folosit a fost foarte bine copt si foarte dulce. Daca o sa considerati necesar mai puteti adauga zahar.
Sosul de mango se pune la frigider, sa se raceasca foarte bine.
Panna Cotta:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.
Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca, laptele si zaharul. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam si aromam dupa gust cu vanilie.
Ghimbir caramelizat:
Ghimbirul se taie fasii foarte subtiri. Se pune impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa intr-o cratita pe foc mic. Amestecand constant se tine pe foc pana se evapora apa si zaharul se caramelizeaza. Se rastoarna pe o bucata de hartie se copt si se lasa la racit.
Panna cotta si sosul de mango se pun in pahare, cu pauza de cateva minute la congelator intre straturi. Ghimbirul caramelizat se faramiteaza si se presara in fiecare pahar in parte.
Pofta buna! 😉
5 comentarii
Panna cotta e printre preferatele mele,delicioasa!!
Que preciosidad.
Me encanta.
Wow, ce bunatate!!
buna , imi poti spune te rog cum le dai aceasta forma in pahare? Adica ma gandesc ca daca pui ceva lichid intr-un pahar se acopera jumate , la tine vad ca este un sfert o culoare si trei sferturi cealalta culoare, cum ai obtinut acest lucru ?
Pui prima compozitie in pahar tinand paharul inclinat. In aceasta pozitie il pui cateva minute la congetor, apoi torni si cealalta compozitie 😉