Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat

Tarta cu ciocolata si ghimbir

In afara de panna cotta cu ghimbir caramelizat nu prea am indraznit sa combin ingredientele picante intr-un desert. Mai ales intr-unul pe care nu-l pot manca singura 😀 Asa se face ca atunci cand am facut aceasta tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat am avut cateva emotii, nu stiam cum vor primi ai mei aceasta combinatie si deja ma gandeam cu cine as putea sa o impart :)))) N-a fost cazul, am dat-o gata imediat! 😉

Tarta cu ciocolata si ghimbir

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri lapte rece
  • Pentru umplutura:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ghimbirul caramelizat:
  • o bucatica de ghimbir de cca 3 cm
  • 50 g zahar
loading...

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat:

Blat de tarta:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusul si 1-2 linguri lapte rece (atat cat e necesar sa se lege aluatul) si framantam un aluat elastic, nelipicios.

Pe masa pe care am presarat putin faina intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire. Asezam foaia in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. Taiem surplusul de aluat de pe margini. Peste aluatul din tava punem o bucata de hartie de copt si umplem cu fasole boabe. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pentru cca 20 minute. Scoatem foaia de copt cu fasole si mai lasam la cuptor cateva minute, pana blatul se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca in tava, apoi punem pe platou.

Intre timp preparam crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Dam vasul la congelator pana crema se raceste. N-o lasam sa se intareasca, doar sa se raceasca bine.

Turnam crema de ciocolata peste blatul de tarta si dam la frigider pentru cca 30 de minute.

Pregatim ghimbirul caramelizat. Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Peste zaharul caramelizat punem ghimbirul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si amestecam repede. Atentie la aburul ce se degaja, e cam iute! :))) Turnam caramelul pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.

Cat timp se raceste ghimbirul caramelizat pregatim crema pentru ornat.

Crema de branza si zaharul le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Ornam tarta cu crema de branza si ghimbir caramelizat.

Pofta buna! 😉

Tarta cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. trop belle et bien gourmande ta tarte une vrai délice!
    bisous

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Desi prajitura turnata cu mere (sau cu branza) este preferata mea, va promit ca nici placinta frageda cu mere nu este de lepadat. Merele calite si aromate cu scortioara se potrivesc perfect in aluatul de placinta frageda, un aluat care se face din doar cateva ingrediente. Mod de preparare Placinta […]

Prajitura raw-vegan cu ciocolata

Prajitura raw-vegan cu ciocolata

Astazi v-am adus o prajitura raw-vegan cu ciocolata si zmeura, cu produse de la Sano Vita. O buna parte dintre produse le stiam si le-am si folosit. O alta buna parte le-am descoperit acum cand le-am primit cadou de la Sano Vita Alaturi de aceste bunatati am si un blender […]

Briose simple cu iaurt

Briose simple cu iaurt

Reteta de briose simple cu iaurt este o reteta atata de simpla, incat o poate face si un copil. Sau o puteti face impreuna cu copilul, de ce nu? 😉 Va promit ca aceste briose simple cu iaurt vor fi iubite de la mic la mare si reteta se va […]

Rulada cu gem si frisca

Rulada cu gem si frisca

Mod de preparare Rulada cu gem si frisca: Blat de rulada: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si de lamaie le turnam peste albusuri si mixam […]