Panna Cotta cu lapte de cocos nu este un desert care sa intreaca o prajitura de casa cu crema si multa ciocolata, dar este bun si racoritor. Unde mai pui ca se face foarte repede si te-ar putea scoate din incurcatura in cazul unei vizite neasteptate… 😉
M-am tot gandit ce desert bun sa fac pentru 1 Martie, sa intampinam primavara intr-un mod delicios 😉 Desi instinctiv gandul mi se ducea spre ciocolata :))) n-am cedat ispitei, ca doar desertul trebuia sa fie cu alb si rosu 😉 Si uite-asa am venit de hac si restului de lapte de cocos ramas de la prajitura cu lapte de cocos.

INGREDIENTE
- 200 g lapte de cocos
- 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 150 ml lapte
- 3-4 linguri zahar (in functie de preferinta)
- 10 g gelatina
- gem de capsuni pentru servit
Mod de preparare Panna Cotta cu lapte de cocos:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece.
Laptele de cocos, smantana pentru frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si fierbem timp de 1 minut, pana zaharul se dizolva.
Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata, omogenizam si lasam la racit.
Panna cotta se toarna in pahare sau forme si se da la rece pana se intareste. Daca o vrei gata repede repede pune-o la congelator.
Rastoarna panna cotta pe farfurie si toarna deasupra gem de capsuni. Gemul il incalzesti putin, cat sa se lichefieze 😉
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
4 comentarii
Un desert delicat si aromat !:)
multumesc Adina 🙂
Impossible résister, une vrai délice!
bisous
Merci Beth >:D<