Dulciuri

Panna cotta cu ciocolata

Panna Cotta cu sos de ciocolata

Reteta Panna Cotta cu ciocolata

Panna Cotta cu sos de ciocolata

Ingrediente

  • * 225 ml frisca lichida naturala
  • * 100 ml lapte
  • * 1 lingura zahar
  • * 10 g gelatina
  • * vanilie
  • * Sos de ciocolata
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata:

Frisca lichida si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Omogenizam si lasam la racit.

Ungem 3 cescute de cafea cu ulei si repartizam compozitia de panna cotta. Dam la rece pentru minim 2 ore.

Intre timp se prepara sosul de ciocolata. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Se rastoarna pe platou si se toarna deasupra sosul de ciocolata.

Panna Cotta cu sos de ciocolata

panna cotta

Sursa

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Ce bine arata!!!
    Te asteapta cateva premii pe blogul meu, daca ai 2 sec., te astept;)!
    O seara frumoasa!

  2. Dar maine pot sa vin pe la tine? Ca prea bine arata prajiturica ta !!!

  3. Vreau si eu, vreau si eu… adica aveam in plan sa fac si eu, dar cind voi fi mai slabuta…

  4. Ce minunăţie!

  5. Minunat 🙂

  6. arata superb…si gustul cred ca este de mii de ori mai bun…mi-ai facut o pofta…felicitari,meriti pt tot ceea ce faci.

  7. arata de milioane !felicitari,meriti un premiu

  8. ;)))As fii vrut eu s apot pune degetul in cascada de ciocolata dar din pacate nu se puteAa :)))

    Iar panna cotta arata super si eu o sa fac ceva se,anator 🙂 te pup si thx ca ia venit pe la mine 🙂

  9. Superbe panna cotta. J’aime beaucoup.
    A bientôt.

  10. une panna cotta irrésistible et bien présentée, bravo
    bonne soirée

  11. Miha, multumesc tare mult de premii. Voi trece sa le iau. 😉
    O seara buna.

  12. Multumesc tare mult tuturor pentru aprecieri si felicitari! Va pup!

  13. Miha am modificat putin reteta ta si a iesit ceva de vis.am postat of course cu link-ul catre original.pupici si merci de reteta

  14. Sarah, tre sa fi fost delicioasa si cu capsuni.

  15. Minunat Miha…imi era dor de tine…si m-am agatat si eu de blogul tau!

  16. Ruxy draga mea, bine ai venit pe la mine. Te mai astept cu drag. :*

  17. Multumesc din suflet…am sa revin cu bucurie!

  18. nu am facut niciodata de asta.
    mi-e asa de pofta! 🙁 😛

  19. Gabi, cand faci sa ma poftesti si pe mine. :)) 😛

  20. Pingback: Panna Cotta Layers

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: