Aceasta musaca de cartofi cu carne este o mancare absolut senzationala. Daca dispuneti de ceva timp de stat in bucatarie, musai sa o incercati. Nu veti regreta!
Ingrediente
- * 500 g piept de vitel
- * 2 cepe
- * 1 ou
- * 1/2 pahar vin alb
- * 1/2 pahar suc de rosii
- * patrunjel verde
- * 4 catei usturoi
- * sare si piper
- * rozmarin
- * 5 cartofi
- * sare si boia de ardei
- * Pentru sosul alb:
- * 50 g unt
- * 1 lingura faina
- * 1 cana lapte
- * 50 g cascaval
- * sare si piper
- * nucsoara
Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne:
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se presara cu sare si boia de ardei.
Carnea se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se toaca si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea,
vinul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam putin rozmarin si se potriveste gustul de sare si piper.
Lasam la racit apoi amestecam cu ou.
Sos alb:
Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, peste ei se pune carnea si deasupra un alt rand de felii de cartof.
Se toarna sosul alb, se mai presara putin cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
8 comentarii
Imi picau ochii in gura de somn pana sa-ti vad reteta. Acum m-am trezit brusc. Sunt fresh. Multumesc !
oo daaa. e extrem de buna. si cu muraturi alaturi, yamiiii
am venit la tine sa iau o bucatica de musaca daca ma lasi :), e tare apertisanta , i-mi place mult 🙂
foarte faina reteta.niste premii dragute te asteapta sa le ridici.pupici
n-am mai mancat musaca din liceu 🙂 n-au trecut decat vreo 20 de ani !
in we am ce sa gatesc , multumesc !
Eu va urez de pe acum pofta buna! 😉
dar nu e prea grasa compozitia daca si cartofii sunt prajiti in ulei?? nu am facut niciodata si sunt tentata sa incerc
Mariana, nu e o varianta tocmai light 😀 Na, cartofi prajiti… carne… dar e ok. Daca totusi ai retineri poti face cu cartofi fierti, e la fel de buna 🙂