Musaca de cartofi cu carne

de Miha
2737 vizualizări
Musaca

Aceasta musaca de cartofi cu carne este o mancare absolut senzationala. Daca dispuneti de ceva timp de stat in bucatarie, musai sa o incercati. Nu veti regreta!

Musaca

Ingrediente

  • * 500 g piept de vitel
  • * 2 cepe
  • * 1 ou
  • * 1/2 pahar vin alb
  • * 1/2 pahar suc de rosii
  • * patrunjel verde
  • * 4 catei usturoi
  • * sare si piper
  • * rozmarin
  • * 5 cartofi
  • * sare si boia de ardei
  • * Pentru sosul alb:
  • * 50 g unt
  • * 1 lingura faina
  • * 1 cana lapte
  • * 50 g cascaval
  • * sare si piper
  • * nucsoara

Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne:

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se presara cu sare si boia de ardei.

Cartofi pentru musaca

Carnea se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se toaca si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea,

umplutura pentru musaca

vinul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam putin rozmarin si se potriveste gustul de sare si piper.

Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

carne tocata pentru musaca

Sos alb:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, peste ei se pune carnea si deasupra un alt rand de felii de cartof.

Se toarna sosul alb, se mai presara putin cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Musaca de cartofi cu carne tocata

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

minoki 10 martie 2010 - 5:42

Imi picau ochii in gura de somn pana sa-ti vad reteta. Acum m-am trezit brusc. Sunt fresh. Multumesc !

Răspuns
Veronica 10 martie 2010 - 6:29

oo daaa. e extrem de buna. si cu muraturi alaturi, yamiiii

Răspuns
Anastasia 10 martie 2010 - 7:27

am venit la tine sa iau o bucatica de musaca daca ma lasi :), e tare apertisanta , i-mi place mult 🙂

Răspuns
sarah 10 martie 2010 - 13:11

foarte faina reteta.niste premii dragute te asteapta sa le ridici.pupici

Răspuns
Anonymous 23 martie 2011 - 8:10

n-am mai mancat musaca din liceu 🙂 n-au trecut decat vreo 20 de ani !

in we am ce sa gatesc , multumesc !

Răspuns
Miha 23 martie 2011 - 8:16

Eu va urez de pe acum pofta buna! 😉

Răspuns
Mariana 9 decembrie 2013 - 23:05

dar nu e prea grasa compozitia daca si cartofii sunt prajiti in ulei?? nu am facut niciodata si sunt tentata sa incerc

Răspuns
Miha 10 decembrie 2013 - 15:07

Mariana, nu e o varianta tocmai light 😀 Na, cartofi prajiti… carne… dar e ok. Daca totusi ai retineri poti face cu cartofi fierti, e la fel de buna 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns