Panna Cotta cu caramel este un desert rapid, pe cat de simplu pe atat de spectaculos.
Am incercat pana acum diverse combinatii de panna cotta, dar combinatia de astazi, in care am folosit lapte condensat caramelizat este una absolut delicioasa. Laptele condensat caramelizat il puteti comanda on-line AICI si numai bine de Dragobete puteti pregati ceva special pentru persoana pe care o iubiti 😉
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 600 ml smantana pentru frisca
- 75 g zahar
- 15 g gelatina
- 1 cutie lapte condensat Caramelo
- semintele de la o pastaie de vanilie
Mod de preparare Panna Cotta cu caramel:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.
Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata.
Dam deoparte cca 300 grame din compozitie. Punem laptele condensat caramelizat si amestecam bine pana compozitia devine omogena.
Turnam amestecul pentru panna cotta in pahare. Mai intai partea alba sau cea cu caramel, tinand paharele inclinate (in aceeasi pozitie se pun la rece, in congelator pana se leaga usor), apoi partea cealalta de compozitie (dam din nou la congelator, pana se intareste)
Paharele se tin la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
3 comentarii
Buna. Imi spui te rog ce fel de gelatina ai folosit. Cea granulata sau foite? Multumesc mult
De obicei folosesc gelatina granulata, dar poti folosi si foite, nu e nicio problema
foarte bun iese multumesc