Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Cornulete fragede cu nuca

cornulete fragede cu nuca si scortisoara

 

cornulete fragede cu nuca si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ~400 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cana (240 ml) nuca macinata
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • ~50 g unt
  • Pentru finisat:
  • zahar pudra vanilat
loading...

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea acestor cornulete fragede cu nuca. O reteta simpla si usor de preparat, un aluat grozav de bun si cu care se lucreaza extrem de usor.

Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca:

Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem la frigider pentru cca o ora.

Aluatul se imparte in 4 bucati ce se intind cu sucitorul in foi subtiri. Cu ajutorul unei farfurii am decupat cercuri de cca 20 cm diametru.

In nuca macinata se pune zahar dupa gust si scortisoara macinata. Se amesteca bine.

Fiecare cerc de aluat se unge bine cu unt si se presara cu nuca din belsug. Se taie cercul in 8 parti ce se ruleaza de la baza spre varf. Cornuletele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Cornulete fragede cu nuca

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va invit sa incercati si reteta de Cornulete cu rahat (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    O reteta inedita de cornulete.Week-end minunat!

  2. ca la bunica acasa!

  3. Ralu says:

    Buna Miha! Poti , te rog, sa-mi zici ce inseamna unt topit parțial?

  4. Ralu says:

    Multumesc mult pentru raspuns!Un An Nou plin de împliniri pe toate planurile va doresc!!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]

%d blogeri au apreciat: