Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Cornulete fragede cu nuca

cornulete fragede cu nuca si scortisoara

 

cornulete fragede cu nuca si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ~400 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cana (240 ml) nuca macinata
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • ~50 g unt
  • Pentru finisat:
  • zahar pudra vanilat
loading...

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea acestor cornulete fragede cu nuca. O reteta simpla si usor de preparat, un aluat grozav de bun si cu care se lucreaza extrem de usor.

Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca:

Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem la frigider pentru cca o ora.

Aluatul se imparte in 4 bucati ce se intind cu sucitorul in foi subtiri. Cu ajutorul unei farfurii am decupat cercuri de cca 20 cm diametru.

In nuca macinata se pune zahar dupa gust si scortisoara macinata. Se amesteca bine.

Fiecare cerc de aluat se unge bine cu unt si se presara cu nuca din belsug. Se taie cercul in 8 parti ce se ruleaza de la baza spre varf. Cornuletele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Cornulete fragede cu nuca

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa incercati si reteta de Cornulete cu rahat (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    O reteta inedita de cornulete.Week-end minunat!

  2. ca la bunica acasa!

  3. Ralu says:

    Buna Miha! Poti , te rog, sa-mi zici ce inseamna unt topit parțial?

  4. Ralu says:

    Multumesc mult pentru raspuns!Un An Nou plin de împliniri pe toate planurile va doresc!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]