Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema si fructe

Rulada cu crema de vanilie si fructe

Reteta de Rulada cu crema si fructe este una dintre cele mai simple retete, la care apelez ori de cate ori vreau sa fac ceva rapid si bun. Chiar daca a doua zi se taie cel mai bine, e buna de mancat si in maxim 1 ora. Mai ales daca ai prieteni veniti in vizita la cafea 😉

Rulada cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • fructe la alegere (eu am folosit mandarine)
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema si fructe:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute.Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa si incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Fructele se taie cubulete si se lasa sa se scurga de excesul de suc.

Blatul se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada, presaram fructe deasupra si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. stefy says:

    un desert simplu dar tare gustos!

  2. Flory says:

    Cu ce pot înlocui crema de brânză Almette?

  3. nu stiu de unde le scotateti doamna dar sunt foarte bine puse la punct si ies excelent

  4. sveduneac gheorghe says:

    sunt de o delicatete rara

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]

Tort Pavlova

Tort Pavlova

Desi sunt o mare iubitoare de ciocolata, pot sa spun cu mana pe inima ca tort Pavlova este un desert absolut fabulos Da, e adevarat, coptul blaturilor dureaza si s-ar putea sa ti se para o vesnicie cat cuptorul sta aprins, dar crede-ma ca merita fiecare grad care s-ar putea […]

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]