Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema si fructe

Rulada cu crema de vanilie si fructe

Reteta de Rulada cu crema si fructe este una dintre cele mai simple retete, la care apelez ori de cate ori vreau sa fac ceva rapid si bun. Chiar daca a doua zi se taie cel mai bine, e buna de mancat si in maxim 1 ora. Mai ales daca ai prieteni veniti in vizita la cafea 😉

Rulada cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • fructe la alegere (eu am folosit mandarine)
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema si fructe:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute.Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa si incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Fructele se taie cubulete si se lasa sa se scurga de excesul de suc.

Blatul se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada, presaram fructe deasupra si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. stefy says:

    un desert simplu dar tare gustos!

  2. Flory says:

    Cu ce pot înlocui crema de brânză Almette?

  3. nu stiu de unde le scotateti doamna dar sunt foarte bine puse la punct si ies excelent

  4. sveduneac gheorghe says:

    sunt de o delicatete rara

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: