Aluat dospit / Retete culinare

Paine neagra

Avem nevoie de:

300 ml apa
550-600 g faina neagra
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. 🙂

Am ales programul de baza al masinii de paine,cel de 3 ore.

A iesit i paine tare frumoasa si tare gustoasa. 😉

Tags: ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. miha,e super piinica!si eu fac cu un sortiment de faina neagra,dar cu drojdie proaspata si mai pun si seminte de in…dar ma limitez la 1/2 de felie pe zi ,stii tu de ce…

  2. Alison,ce diferenta este intre drojdia uscata si cea proaspata?Cum folosesti drojdia proaspata la masina de paine?

  3. uite,eu folosesc ambele.dupa cum e reteta,de exemplu,pe pachetul de faina neagra e reteta cu 700 gr faina si 25 gr drojdie proaspata.eu drojdia o pastrez in congelator,o iau,o dizolv in ceva ml apa caduta cu zaharul si sarea si o pun in masina,prima.atit!
    iar dr. uscata,imi place cea de la plus,nemteasca,ruf,parca,iese faina piinea cu ea.dar predomina utilizarea celei proaspete,budafok.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: