Indiene cu frisca

de Miha
128 vizualizări
Indiene cu frisca

Reteta Indiene cu frisca

Prajitura Indiene

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Indiene cu frisca:

Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahar pana devin o spuma albicioasa. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor.

Eu le-am copt in formele de briose, la foc mediu, timp de jumatate de ora.

Se lasa la racit,apoi se insiropeaza cu siropul de zahar ars:

Zaharul se caramelizeaza, dupa care se “stinge” cu apa. Dupa ce s-a racorit se adauga esenta de rom.

Prajiturile coapte, se taie in doua si se insiropeaza. Pe una din parti (baza) se pune frisca din belsug 🙂 si se acopera cu cealalta parte (capacul) inmuiata in glazura de ciocolata.

Indiene cu frisca

Ciocolata si frisca se pun pe foc, pana aproape de punctul de fierbere. Se omogenizeaza.

Prajitura Indiene cu frisca

 

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Miches Alexandra Sorina 1 septembrie 2009 - 16:14

miam miam ce bine arata indienele astea .

Răspuns
ellis 1 septembrie 2009 - 16:18

dar ce gustoase tre sa fie!
mi-e ciuda ca am n-spe kg in plus!!!!!!!!!

Răspuns
Retete ilustrate 1 septembrie 2009 - 17:00

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Răspuns
Retete ilustrate 1 septembrie 2009 - 17:01

Blogul tau arata super si e util cititorilor.
De aceea te asteapta la mine pe blog un premiu – http://reteteilustrate.blogspot.com/.
Felicitari!

Răspuns
alison 1 septembrie 2009 - 18:16

mooama ce fain arata!in ce forme le-ai executat asa de ondulate?

Răspuns
emi 3 februarie 2011 - 11:03

Am facut si eu azi aceste minunate indiene cu frisca,au crescut atat de frumos in cuptor ca nu-mi mai puteam lua ochii de la ele,si imediat s-au lasat atat de tare ca m-a apucat plansul.problema e ca patesc asta cam la fiecare prajitura,blat pe care le fac.Undeva gresesc si nu inteleg unde…Cum am mai scris ,acum am cuptor nou {electric} si tot nu-mi iese,pt ca eu dadeam vina pe cuptor,fac totul cum scrie in reteta ,dar degeaba.Oare au ceva mainile mele?=}}ca ale tare cred ca sunt fermecate:}

Răspuns
Miha 3 februarie 2011 - 11:27

Emi, nu am deloc experienta in ceea ce priveste cuptoarele electrice. Eu am un cuptor (vai de mama lui :))) ) vechi, cu gaz.

Ce fel de faina folosesti? In functie de tipul de faina folosit e posibil ca uneori sa trebuiasca mai mult sau mai putin.

Răspuns
emi 3 februarie 2011 - 12:08

de obicei folosesc baneasa,dar ultima data mi-am trimis sotul la cumparaturi si mi-a venit cu o faina Fabio.Nu cred ca este atat de buna,dar trebuie sa o folosesc,mai mult ca pedeapsa ca nu i-am scris pe hartiuta ce tip de faina sa-mi cumpere:))Oricum,m-am gandit si eu ca poate e de la faina si am mai facut o portie la care am folosit faina pt cozonac(mai aveam putina in casa).S-au lasat si acestea,doar ca spre deosebire de celelalte s-au lasat dupa ce le-am scos din cuptor.De data asta am izbucnit in ras si mi-am zis ca se intampla ceva ciudat la mine in bucatarie.:))Le-am facut pt cineva si acum ,dupa ce le-am asamblat ma uit la ele si ma intreb daca sa le mai dau sau nu:))ca sunt cam ciudatele,dar bune….ca am mancat deja 3 indiene

Răspuns
Miha 3 februarie 2011 - 12:44

Diverse motive pentru care blatul se lasa:
– prea putina faina in comparatie cu cantitatea de lichid. Aici in reteta de fata, e posibil sa fie legat de marimea oualor
– lingura cu faina va plina, cu mot…nu rasa
– albus batut insuficient. Albusul se bate pana face turturi, e o spuma lucioasa, ca pentru bezea
– incorporarea albusurilor se face usor, fara a amesteca energic, cu simt de raspundere :)) altfel iese aerul din compozitie, care trebuie sa fie una aerata
– consistenta finala a aluatului trebuie sa fie ca cea a unei smantani mai groase, dar curgatoare
– nu deschide usa cuptorului in timp ce se coace compozitia. Respecta asta macar in primele 15-20 de minute.
-lasa blatul in cuptor sa se raceasca, cu usa cuptorului deschisa
-verifica valabilitatea prafului de copt, desi daca albusurile sunt batute foarte bine, blatul aproape ca va creste singur

Cam atat imi vine in minte acum. Daca esti sigura ca nu e de vina cuptorul poate te ajuta aceste sfaturi.

Răspuns
emi 13 februarie 2011 - 14:04

multumesc mult,o sa fiu mult mai atenta la urmatoarea prajitura si sper sa am reusite bune.Am aflat de curand ca unul dintre motivele pt care mi se mai lasa blaturile este din cauza cuptorului electric,deoarece tensiunea la curent scade si creste mereu.De aceea mi s-au si lasat indienele mele in cuptor.Abia dupa ce voi avea un stabilizator de curent,voi incerca din nou sa fac una din minunatele tale prajituri.Multumesc ca ai rabdare cu mine si iti doresc o zi minunata

Răspuns
Miha 13 februarie 2011 - 14:07

Emi, e de retinut ceea ce spui legat de cuptor. Multumesc!

O duminica frumoasa.

Răspuns
Andreea Alina 17 octombrie 2011 - 10:16

Buna Miha,

am facut aseara retata asta a ta de indiene..au iesit super bune!! Eu am facut jumatate de compozitie intr-o forma de silicon, si jumatate in forma de briose clasica , cu suport de hartie, si mi-au iesit super bine cele din forma de silicon.

Foarte bune retetele tale!

Răspuns
Miha 17 octombrie 2011 - 10:51

Multumesc Andreea Alina! Pupici si sa papati sanatosi! :*

Răspuns
Anonymous 20 februarie 2012 - 14:43

+++

Răspuns
Anonymous 20 februarie 2012 - 14:50

M-iamiiii!!! Ce bine arata.Abia astept sa le pap:))
Pofta mare la toti!

Răspuns
Miha 20 februarie 2012 - 15:09

Multumim frumos! 🙂

Răspuns
Prajitura "Indiene cu frisca" - Indiene de cofetarie - Dulciuri fel de fel 11 mai 2020 - 17:01

[…] eu aveam o alta reteta de prajitura Indiene cu frisca, facuta cu ceva vreme in urma, n-am putut sa raman impasibila la imaginea fabuloasa a acestor […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: