Mancaruri cu pui

Aripioare de pui la capac

loading...

Avem nevoie de:

4 aripioare de pui
50 g unt
1 lingura miere
3 linguri suc de rosii
2 catei usturoi
1 lingurita boia de ardei
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita rozmarin
sare si piper

Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.
In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.

Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus.Pe acest capac se aseaza aripioarele de pui

si se pune cratita astfel pregatita in cuptorul incins,la foc mediu,pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Am servit cu un pire de cartofi delicios,ca la mama acasa. 🙂

Delicios! 🙂

loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Arata extraordinar. am si o intrebare: care este diferenta intre a prepara carnea asa cum ai facut tu si a o pune efectiv intr-un vas termorezistent de exemplu?
    Numai bine!

  2. Ce metoda interesanta, prima data aud de ea! Iar aripioarele chiar arata extrem de apetisant!

  3. delicioase,intr-adevar!sa nu zic ca salivez din greu…

  4. Lavinia,multumesc!
    Cred ca e diferenta de coacere.In vasul termorezistent ar trebui sa adaugi putina grasime (unt,ulei),iar la capac se fac la abur.O alta explicatie mai savanta n-am. :))

  5. Natalia,nici eu nu stiam,dar am gasit reteta intr-o carte de bucate a dnei Balmez si mi-am zis ca merita incercata. 🙂

  6. Alison,vii? :))

  7. Par foarte bune…….

  8. Diana,chiar au fost bune. Merita incercata aceasta reteta. 😉 Se pot folosi si copanele in loc de aripioare.

  9. Larisa says:

    le-am bagat la cuptor…abia astept sa vad ce gust au

  10. Sper sa va placa, Larisa!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: