Aripioare de pui la capac

de Miha
80 vizualizări
aripioare de pui la capac

Reteta Aripioare de pui la capac

aripioare de pui la capac
Reteta Aripioare de pui la capac Mod de preparare Aripioare de pui la capac: Untul il topim, dupa care adaugam sucul de… Mancaruri cu pui Aripioare de pui la capac European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 4 aripioare de pui
  • 50 g unt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare si piper

Mod de preparare Aripioare de pui la capac:

Untul il topim, dupa care adaugam sucul de rosii, mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.
In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.

Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, in jur de 2 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus. Pe acest capac se aseaza aripioarele de pui

si se pune cratita astfel pregatita in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Am servit cu un pire de cartofi delicios, ca la mama acasa. 🙂

Delicios! 🙂

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

LLAAVVIINNIIAA 2 septembrie 2009 - 17:12

Arata extraordinar. am si o intrebare: care este diferenta intre a prepara carnea asa cum ai facut tu si a o pune efectiv intr-un vas termorezistent de exemplu?
Numai bine!

Răspuns
Nati 2 septembrie 2009 - 18:59

Ce metoda interesanta, prima data aud de ea! Iar aripioarele chiar arata extrem de apetisant!

Răspuns
alison 2 septembrie 2009 - 19:25

delicioase,intr-adevar!sa nu zic ca salivez din greu…

Răspuns
Miha 2 septembrie 2009 - 19:49

Lavinia,multumesc!
Cred ca e diferenta de coacere.In vasul termorezistent ar trebui sa adaugi putina grasime (unt,ulei),iar la capac se fac la abur.O alta explicatie mai savanta n-am. :))

Răspuns
Miha 2 septembrie 2009 - 19:50

Natalia,nici eu nu stiam,dar am gasit reteta intr-o carte de bucate a dnei Balmez si mi-am zis ca merita incercata. 🙂

Răspuns
Miha 2 septembrie 2009 - 19:51

Alison,vii? :))

Răspuns
Diana Didona 4 septembrie 2009 - 6:37

Par foarte bune…….

Răspuns
Miha 4 septembrie 2009 - 10:13

Diana,chiar au fost bune. Merita incercata aceasta reteta. 😉 Se pot folosi si copanele in loc de aripioare.

Răspuns
Larisa 6 aprilie 2011 - 10:05

le-am bagat la cuptor…abia astept sa vad ce gust au

Răspuns
Miha 6 aprilie 2011 - 10:09

Sper sa va placa, Larisa!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: